25 Ocak 2016 18:36

Suriye ordusu stratejik Şeyh Miskin kasabasını kontrolü altına aldı

Paylaş

Suriye ordusu, ülkenin güneyindeki Dera vilayetinde yer alan stratejik Şeyh Miskin kasabasını kontrolü altına aldı.

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA), "Şeyh Miskin'deki ordu güçlerinin ilerleyişi birçok noktada devam ediyor" derken, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SİHG), kasabada şiddetli çatışmaların yaşandığını ve Rus uçaklarının da operasyona destek verdiğini aktardı.  SİHG'e göre ordu, kasabanın yüzde 70'ini kontrolü altına aldı. Suriye hükümeti kaynakları ise Şeyh Miskin'in yüzde 95 oranında ordu güçlerinin elinde olduğunu belirtiyor.

Şeyh Miskin, Dera'dan kuzeyde Şam'a, doğuda Süveyde'ye çıkan yollara olan hakimiyeti sebebiyle stratejik önemde.

Ordu güçlerinin, Şeyh Miskin'den sonra 12 kilometre uzaklıktaki Nava'yı hedef alması bekleniyor.

Bölge, cihatçıların Dera'daki operasyonları için önemli bir merkez olarak kullanılıyordu. Şeyh Miskin'in ele geçirilmesiyle Şam çevresinde cihatçıların kontrolündeki bölgelere kaynak ulaştırmada kullanılan yollar da büyük oranda kesilecek.

Güneydeki Dera vilayetinin çoğunluğu cihatçıların elinde olsa da ordu kent merkezinin bir kısmı ve kuzey bölgelerine hakim durumda.

İdlip'te Suudi, Türkiye ve Katar desteğiyle oluşturulan Fetih Ordusu'nun başarısı örnek alınarak başlatılan ve Dera kent merkezini tamamen ele geçirmeyi amaçlayan 'Güney Fırtınası' operasyonunun başarısızlığa uğramasından sonra vilayette cihatçılar kan kaybetmeye devam ediyor. Suriye ordusu ise Rusya'nın da desteğiyle 30 Eylül'den bu yana bölgede ilerliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Sağlık Örgütü’nden Amerika kıtasına Zika virüsü uyarısı

SONRAKİ HABER

Chomsky: En iyi politikalar Sanders'ta ama gerçekçi bir şansı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...