25 Ocak 2016 15:32

Ekrem Kaceroğlu'nun babası beraat etti

Ekrem Kaceroğlu’nun babası Bedrettin Kaceroğlu’na oğlunu kurtarmak istediği sırada iki sivil polise taşla vurduğu iddiasıyla “Kamu görevlisini silahla yaralama” suçundan açılan dava görüldü. Baba Kaceroğlu beraat etti.

Paylaş

İzmir’de 6-8 Ekim Kobanê eylemleri sırasında başından kurşunla vurulduktan sonra ırkçı bir grup tarafından linç edilerek öldürülen Ekrem Kaceroğlu’nun babası Bedrettin Kaceroğlu hakkında, oğlunu kurtarmak istediği sırada iki sivil polise taşla vurduğu iddiasıyla “Kamu görevlisini silahla yaralama” suçundan dava açılmıştı. Savcılığın baba Kaceroğlu’nun elindeki taşı “silah” sayması ve polise yönelik eylemi için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması dün İzmir Adliyesi 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada sanık baba Kaceroğlu ile Kaceroğlu’nun avukatları hazır bulunurken, HDP İzmir İl eş başkanları da duruşmayı izledi. Duruşmada sanık Bedrettin Kaceroğlu’nun savunmasının ardından avukatları da söz aldı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti baba Kaceroğlu hakkında bir suç unsuru bulunmadığına kanaat getirdi. Baba Kaceroğlu  beraat etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da yeni bir devrim mi mayalanıyor?

SONRAKİ HABER

Cizre'den mesaj: Binayı yıktılar, nefes alamıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...