25 Ocak 2016 14:28

Abluka bölgelerindeki sivillerin zararı karşılanacakmış!

Paylaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

“Terörle mücadele parantezinin kapatılmasını arzu ediyoruz” diyen Kurtulmuş, onlarca sivil ölümünün yaşandığı, yaralılar için ambulansın dahi sokaklara girmesine izin verilmediği bölgede, sivillerin zararının karşılanacağını belirterek güvenlik güçlerine de teşekkür etti.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş “Eylem planında ortaya çıkacak idari bazı tedbirlerin somut delillere dayandırılmasını öngörüyoruz. Esas amacımız sivil halkın maddi  ve manevi zararlarının giderilmesidir. Bütün bu süreçte Türkiye’de duygusal kopuşun olmasını isteyebilirler. Bu amaçla terörle mücadelenin en kısa zamanda etkin bir sonuç alarak kapatılmasını öngörüyoruz. Silopi’de etkin bir mücadele verilmiş ve sonuç alınmıştır. Gündüz saatlerinde halkımız günlük hayatına devam ediyor. Hızla bu parantez kapandığına göre telafi, rehabilitasyon süreçlerini yapacağız. Çok etkin bir koordinasyon içinde çalışan bütün güvenlik güçlerine teşekkür ediyorum.”

Kurtulmuş, sokağa çıkma yasakları ve saldırılar nedeniyle eğitimin aksadığı kentlerde telafi eğitimlerinin 5 Şubat'a kadar sürdürüleceğini açıkladı: "Bu mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde öğrencilerimiz eğitim alamadı. MEB bu illerde yasak dolayısıyla eğitimine devam edemeyen öğrencilerimiz için bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar eğitime devam etmeleri için gereken düzenleme yapıldı." dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Terörle mücadele parantezinin etkin bir sonuç alınarak kapatılmasını arzu ediyoruz. Silopi'de olumlu bir sonuç alınmıştır. Hızla Silopi'de bu parantez kapandığına göre rehabilitasyon sürecini başlatacağız.

Bu mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde öğrencilerimiz eğitim alamadı. MEB bu illerde yasak dolayısıyla eğitimine devam edemeyen öğrencilerimiz için bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar eğitime devam etmeleri için gereken düzenleme yapıldı. İnşallah öğrencilerimiz hiçbir eksik olmadan bu süreci tamamlayacaktır.

'SURİYE MUHALEFETİ REJİM KARŞITI GÜÇLERDEN OLMALI'

Suriye Ulusal Koalisyonu'nun da içerisinde olacağı muhalefetin barış görüşmelerindeki pozisyonu önemlidir. Suriye muhalefeti rejim karşıtı güçlerden oluşmalı. 5 yıldır devam eden kirli savaş tarafların birbirine karıştığı bir durum var. DEAŞ rejime karşı gibi görünmekte ama fiilen rejimle birlikte hareket etmektedir. Rejimle işbirliği yapan grupların muhalefeti temsil eden gruplar içerisinde olmamalıdır.

Suriye'de çok taraf var. Rejime karşı gibi görünse de birbiriyle  işbirliği içinde olan taraflar var. Bunların Suriye Ulusal Koalisyonu'nda yer almasını kimse kabul edemez. Bu barış Suriye'deki insanların rıza gösterebileceği bir barış olmalı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş, IRA'nın siyasi kanadıyla görüşecek

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da köylüler barikatları güçlendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...