25 Ocak 2016 13:29

Pekmezle de olsa kar yemeyin!

Paylaş

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Karakaya, Anadolu’da pekmeze katıp kar yeme alışkanlığı olduğunu belirterek bunun birçok hastalığa sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Karakaya, özellikle sanayinin yoğun olduğu bölgelerde kar yemenin sağlık açısından büyük sakıncaları olduğunu vurguladı. Sanayileşmiş bölgelerde yağan kara havada asılı tüm partikül ve kirlilik unsurlarının yapıştığını ve karın kirli bir şekilde yere düştüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, şunları kaydetti: “Şehirlerdeki araçlardan çıkan egzoz gazları da kara yapışıyor. Bu gazlar ağır metaller içerebilir. Bu sebeple kar yenildiğinde mide, bağırsak enfeksiyonları oluşabilir. Ayrıca soğuk kar tüketmek üst solunum rahatsızlıklarını da tetikleyebilir.”

Köpek dışkısı bulaşmış karın da insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğu uyarısında bulunan Ahmet Karakaya, şu bilgileri verdi: “insanlarla iç içe yaşayan sokak köpekleri ölümcül hastalık taşıyor. İç ve dış parazitlere karşı aşılanmayan sokak köpeklerinin dışkısında bulunan ve halk arasında 'köpek kisti' olarak bilinen hastalık kar tüketilirken insana geçebilir. Bu hastalık karaciğer olmak üzere, akciğer ve beyinde kist oluşturarak organları tahrip ediyor. Hayvanların gezdiği sokaktan kar asla yenmemeli." (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

CNN Türk’e 'diktatör' soruşturması

SONRAKİ HABER

Sanatın ikonları !f İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...