25 Ocak 2016 12:06

Emniyet İMC kameramanını 'örgüt üyesi' yaptı

Paylaş

Cizre'de devlet güçleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan İMC TV kameramanı Refik Tekin konusunda Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bilgilendirme yazısı gönderen Şırnak Emniyet Müdürlüğü, kameraman Tekin'i "bölücü terör örgütü mensubu" olarak gösterdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, devlet güçlerinin saldırıları sonucu Cudi Mahallesi'nde yaşamını yitiren 3 yurttaşın cenazesini almak üzere 20 Ocak günü bulundukları yere gitmeye çalışan halkı takip ettiği sırada devlet güçlerince açılan ateş sonucu bacağından kurşunla yaralanan İMC TV kameramanı Refik Tekin'in kaldırıldığı Mardin Artuklu Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. Kameraman Tekin'in, hastaneye sevk edilmesinin ardından aynı gün Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye gönderilen yazıda, Tekin'in gözetim altında tutulması ve taburcu edildikten sonra gözaltına alınması talimatı verildi. 

Haber takibi yaparken üzerlerine ateş açılma ve vurulma anlarını kendi kamerası ile kaydeden Tekin hakkında Anadolu Ajansı'nın olayın ardından "Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi, 9 terörist yaralandı. Çatışma alanındaki yaralı teröristler, Cizre Belediyesi'ne ait cenaze araçları ve ambulansla kaçırılmaya çalışıldı. Yaralılar arasında bir televizyon kanalında kameraman olduğu ileri sürülen bir kişinin de yer aldığı belirtildi" şeklinde haber servis ederken, Şırnak Emniyet Müdürlüğü ise daha büyük bir skandala imza attı. 

Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nün Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye gönderdiği yazıda, İMC TV kameramanı Refik Tekin "Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu" olarak gösterildi.
Gönderilen yazıda Tekin hakkında şu ifadeler kullanıldı: 

"Yapılan UYAP ve temas sorgusunda herhangi bir kaydının olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca şahsın İMC TV muhabiri olduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir. Yaralı BTÖ mensubu Refik Tekin isimli şahsın Cizre Devlet Hastanesi'nde müdahalesi yapıldıktan sonra şahsın ileri tedavisinin devamı için Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mecliste yeni anayasa maratonu: Üyeler belirlendi sıra görüşmede

SONRAKİ HABER

Bu sahili halka yasakladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...