25 Ocak 2016 11:06

Halkevleri: Savaşın değil barışın inşa edildiği bir ülke için acilen göreve

Paylaş

Ankara'da Halkevi üyeleri, Cizre'de top atışları sonucu yaralanan yaralıların devam eden saldırılar nedeniyle hastaneye kaldırılmayarak, ölüme terk edilmesine karşı İçişleri Bakanlığı önünde bir araya gelerek, savaşın değil barışın inşa edildiği bir ülke için yetkilileri acilen göreve çağırdı.

Ankara'da Halkevi üyeleri, Cizre'de top atışları sonucu yaralanan ve 3 gündür hastaneye kaldırılmayı bekleyen 25 kişi ile yaşamını yitiren 3 kişinin cenazelerinin bulunduğu binada, yaralıların durmayan kanamalarının yastıklardan çıkartılan pamuklarla tampon yapılıyor olmasına tepki göstermek için İçişleri Bakanlığı önünde bir araya geldi. Bakanlık önünde açıklama yapan Halkevleri Bölge Temsilcisi Candaş Türkyılmaz, Cizre'de insanların bir yandan katledildiğini bir yandan da yaralıların tedaviden mahrum bırakıldığını belirtilerek, Sağlık Bakanlığı'nı sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

'SARAY SAVAŞ HALKLAR BARIŞ İSTİYOR'

7 Haziran'dan bu yana Cizre, Silopi, Sur, Silvan ve Dargeçit'te başlatılan sıkıyönetim uygulamaları sonucu insanların yaşam, barınma ve sağlık hakkının gasp edildiği ve insanca yaşam haklarının ellerinden alındığını kaydeden Türkyılmaz, savaşın değil barışın inşa edildiği bir ülke için yetkilileri acilen göreve çağırdı.

Açıklamanın ardından Halkevi üyeleri, "Saray savaş, halklar barış istiyor" sloganı eşliğinde İçişleri Bakanlığı önünden ayrıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkında dava açılan Bek: Geçen zaman bizi haklı çıkardı

SONRAKİ HABER

Büyük sanayide yabancı hakimiyeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...