25 Ocak 2016 06:15

Ergüder Yoldaş 77 yaşında yaşama veda etti

Paylaş

Türkiye'de, 1970 ve 1980'li yıllarda yaptığı bestelerle tanınan müzik adamı 77 yaşındaki Ergüder Yoldaş, İzmir'de 20 gündür zatürre tedavisi gördüğü hastanede öldü. Aynı zamanda KOAH ve Alzheimer rahatsızlıkları da bulunan ünlü bestecinin acı haberini eski eşi Nur Yoldaş, Twitter hesabından, "Bana eşi ve öğrencisi olmam onurunu yaşatan, oğlumun babası ve torunum Ergüder'in dedesi, kompozitör Ergüder Yoldaş'ı kaybettik çok üzgünüz" mesajıyla duyurdu. 

Türk popunda bir dönemin efsane müzisyenlerinden Ergüder Yoldaş, Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegâh'ından bestelediği şarkısıyla en büyük çıkışını yakaladı. 1970 ve 1980 yıllarında birbirinden önemli eserleri Türk popuna kazandıran Ergüder Yoldaş, 1976 yılında da ses sanatçısı Nur Yoldaş'la evlendi. Evliliğinden sonra 1991 yılında uzun süre İstanbul Büyükada'da sokaklarda, münzevi bir yaşam sürdüren Yoldaş, 15 yılda, İzmir Balçova'da kız kardeşi Ayça Tenim'le birlikte kalmaya başladı. 

ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNLARI VARDI

KOAH hastalığının yanı sıra Alzheimer rahatsızlığı da son aylarda ilerleyen Ergüder Yoldaş, 20 gün önce, zatürre teşhisiyle, Özel Su Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yoldaş, zatürre tedavisi sürdüğü sırada, aynı hastanede yaşamını yitirdi. Ergüder Yoldaş'ın acı haberini eski eşi Nur Yoldaş, Twitter hesabından, "Bana eşi ve öğrencisi olmam onurunu yaşatan, oğlumun babası ve torunum Ergüder'in dedesi, kompozitör Ergüder Yoldaş'ı kaybettik çok üzgünüz" mesajıyla duyurdu. 

CENAZESİ İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

İki eşinden üç çocuğu bulunan Ergüder Yoldaş'ın, kızı Ayşegül Yoldaş'ın Avusturya'da sosyolog, oğlu Mustafa Tanju Yoldaş'ın İstanbul'da işadamı ve diğer oğlu Devrim Yoldaş'ın ise kendisi gibi kompozitör olduğu belirtildi. Besteci Ergüder Yoldaş'ın cenazesi için aile üyelerinin karar vereceği, daha sonra İzmir'de son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı. Oğlu Devrim Yoldaş, cenaze törenine eski eşi sanatçı Nur Yoldaş'ın da katılacağını söyledi. 

ERGÜDER YOLDAŞ KİMDİR?

70 ve 80'li yılların çok önemli bestecisi olan Yoldaş, Türk pop müziğine "Sultan-ı Yegah" gibi bir başyapıt armağan etti. 80'lerde, makam müziğiyle popun en iyi, en rafine bileşimini yarattı. Uluslararası yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. İstanbulŞehir Tiyatroları ve İstanbul Festivali direktörlüğü yaptı. 1981'de bestelediği, eşi Nur Yoldaş'ın seslendirdiği Attila İlhan'ın şiiri Sultan-ı Yegah 45'liğiyle Türk popunda çığır açtı. 1991 yılından sonra uzun süre İstanbul, Büyükada'da inzivada bir hayat yaşamayı seçti. Son olarak İzmir'de kız kardeşinin yanına yerleşmişti. Yoldaş, 1976'da ses sanatçısı Nur Yoldaş’la evlenmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BOTAŞ, ısrarla gazda indirim yapmıyor 184 dolarlık doğalgaz vatandaşa 340 dolara satılıyor

SONRAKİ HABER

Suriye görüşmelerinin başlama tarihi belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...