24 Ocak 2016 17:36

Erdoğan’ın hedefinde yine akademisyenler ve Kılıçdaroğlu vardı

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'ni hedef göstermeye devam ediyor. Erdoğan, "Bunlar akademik bir terörün aktörleridir" dedi.

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) 120'nci Onur Yılı töreninde konuşan Erdoğan, bugünün 24 Ocak Kararlarının 36'ncı yıldönümü olduğunu hatırlattı. Türkiye’de, İstanbul dışında Kayseri, Gaziantep gibi yeni ekonomi merkezlerinin oluşmasında 24 Ocak Kararlarının büyük katkısı olduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemizi de yüksek gümrük duvarları, semirtilen, şımartılan küçük bir kesimin hakimiyeti söz konusuydu. 24 Ocak kararları rekabetçi, mücadeleci, müteşebbis işadamlarının önünü açtı" dedi.

‘AKADEMİK TERÖRÜN AKTÖRLERİ’

Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak gibi illerde yaşanan olayların oradaki Kürt vatandaşlarla bir ilgisinin olmadığını öne süren Erdoğan, yine 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisin imza atan akademisyenlere, "Elinize, dizinize dursun. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yoktur. Biz yaratılanı, yaradan dolayı severiz. Sözde o akademisyenler o bölgede bir sofra paylaşmamıştır. Biz Doğu'nun Güneydoğu'nun köylerini tek tek taradık. Biz oraları biliriz" dedi. Erdoğan akademisyenleri şu sözlerele hedefine koydu

"Siz okula bomba atanların arkasında nasıl duruyorsunuz ya. Bunlar akademik bir terörün aktörleridir, bunlar. Bu milleti parçalamaya bu bayrağa gölge düşürmeye, nifak tohumları ekmeye kimsenin hakkı yoktur. Evlere okullara camilere kamu binalarına yönelik bir çok eylem yapıyorlar. Ana muhalefetin başının dili sürçtü, 'Biz Allah'tan korkmuyoruz' dedi. Bu beyefendi bu gafları çok yapıyor. Bunun soyadını gaf koymak lazım. Zulüm asla payidar olmaz. Aynı aymazlığa uluslar arası toplumda düşüyor. Müttefikimiz dediğimiz ülkeler ısrarla terör örgütünün gerçek yüzünü görmek istemiyor, görmüyor. Bizimle oturunca bölücü terör örgütüdür diyor. Ama çık o zaman açıkça tavrını koy. Destek mahiyetindeki tavırlar bizi üzüyor. Terör örgütü karşısında ilkeli tavır koymazsanız eninde sonunda sizi gelir zehirler. Ülkemizi terörle mücadelede yalnız bırakanlar, yarın kendileri düçar olacaklar.'' 

Ülkede kimseye ayırım yapılmadığını iddia eden Erdoğan, "Ne kadar etnik unsur varsa bu ülkede biz tek ülkeyiz. Tek bayrağız. Bayrağımıza eş bir bayrak düşünemeyiz. Bu ülkede kimse bize operasyon yapamaz. Devlet içinde devlet olmaz. Yok paralel devletmiş? Kendilerine yer arayanlar çıksın gitsin oralara. Burası bir hukuk devletidir. Bu devlette anayasa neye amirse herkes buna uymak zorundadır. Uymazlarsa bunun bedelini ödemeye mahkumlardır" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'ALLAH ISLAH ETSİN' DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili 'Karın ağrısı' eleştirisine yanıt beklediğine değinerek, "Allah ıslah etsin" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

"Ana muhalefet partisi genel başkanı içindeki çirkinlikleri ortaya koydu. Ben de hak ettiğini söyledim. Şimdi de 'Karın ağrım ne söyle' diyor. Bu senin kendi partinin içinde olduğu karın ağrısıdır. Senin için sorun olmayabilir ama bizim da ahlakımız gereği, susuyoruz. Salı gününe kadar süre tanımış bana. Bir kere sen benim rakibim olamazsın. Tüm partiler bir araya geldiniz bir cumhurbaşkanı adayı çıkartınız, sen niye çıkmadın? Kendisiyle böyle bir şeye girmem mümkün değil. Sen zaten ortaya çıktığın günden beri belge açıklıyorsun. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Özhaseki kardeşim epey para aldı, ben de alıyorum. Parayı herhalde partinin kasasından ödüyor. Yalanlarından hicap duymuyor. Partim yüzde 40 almazsa, yüzde 35 almazsa burada durmam diyen o değil mi? Partisi o oyları adı mı? Bu zat sözlerini tutu mu? Onurlu bir insan, sokağa çıkamaz hala gelir, bu zat hiçbir şey olmamış gibi iftiralarına devam ediyor. Allah ıslan etsin Allah müstehakını versin diyorum. Fazlası israfa girer. İsraf haramdır.'' (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Qamişlo'da patlama: 3 ölü, 7 yaralı

SONRAKİ HABER

Adana'da polis 16 yaşındaki çocuğu ayağından yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...