24 Ocak 2016 17:17

Qamişlo'da patlama: 3 ölü, 7 yaralı

Qamişlo'nun Wusta Mahallesi'nde Miami Lokantası yakınlarında meydana gelen şiddetli patlamada 3 yurttaş yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı.

Paylaş

Rojava'nın Qamişlo kentine bağlı Wusta Mahallesi'nde daha önce bombalı saldırıya uğrayan Miami Lokantası yakınlarında akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada, 3 yurttaş yaşamını yitirirken, 7 kişi de yaralandı. Saat 18.50 dolaylarında Miami Sokağı'ndaki "Necmê Kafeterya"da meydana gelen patlamaya bir motosikletin üzerine yerleştirilmiş bir bombanın patlamasının neden olduğu öğrenildi. Patlama sonucu henüz isimleri öğrenilemeyen 3 yurttaş yaşamını yitirdi, 7 sivil de yaralandı. Yaralılar Qamişlo'daki Rehmê Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cizîr Kantonu İnsan Halkarı Konseyi Başkanı Senharîb Bersûm, yaralıları hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyva Sor a Kurd da yaralıların tedavisini üstlenerek destekte bulundu. Asayiş birimleri olay yerinde güvenlik önlemleri alarak soruşturma başlattı.

Daha önce de 30 Aralık 2015'te Qamişlo'da Hristiyan yurttaşların yoğunlukta yaşadığı Wusta Mahallesi'nde Miami ve Gabriel Lokantaları bombalı saldırıların hedefi olmuş, saldırılarda 11 yurttaş yaşamını yitirmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Son dönemde gazetecilere karşı baskı arttı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın hedefinde yine akademisyenler ve Kılıçdaroğlu vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...