24 Ocak 2016 14:46

‘Melankoli’ sergisi açılıyor

Paylaş

Zulal’ın, 5. kişisel sergisi “Melankoli” 9 Şubat’ta Evin Sanat Galerisi’nde açılıyor. Zulal’ın son dönem resimlerinin yanı sıra, tuvallerine kaynak oluşturan kolajları ve özgün desenlerinin de yer alacağı sergi 1 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergiye dair yapılan açıklamada, “Hayatın içinde durdukları yerlerden alınıp, başka bir yerde tekrar bir araya getirilen mekan, doğa veya birey; geçmiş ve bugün arasındaki gerilim; zamanın içinde kendine yer bulamayan figürler, Zulal’ın kolajlarının çerçevesini oluşturuyor” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Genç bir kadının boynuna tüm güzelliğiyle dolanan kuş ve etrafındaki demirler; bir havalandırma borusunun çerçevesine sıkışmış anne ve çocuk; veya öfke içinde bağıran bir çocuğu izleyen güvercinler... Zulal kompozisyonlarını oluştururken, yaratıcı bir eylem olarak resim yapmanın dönüştürücü etkisini kullanıyor” denildi.
Zulal’ın eserleri, belirsizlik, keder, hissizleşme, hiçlik ve varlık ile melankoli vurgusu ile dikkat çekiyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Marmara depreminden sonra 16 yıl ormanda yaşadı

SONRAKİ HABER

Türkiye Solu ve Kürt siyaseti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...