24 Ocak 2016 14:36

‘Kur’an kursu değil, okul öncesi eğitim’

Paylaş

Eğitimöğretim dönemi boyunca Çaycuma Müftüsüyle birlikte sık sık 4-6 yaş gurubu Kur’an kurslarını (Sıbyan mektebi) ziyaret eden ve Kuran kurslarının maddi eksikliklerini giderme sözünü veren Çaycuma Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürü bu sefer de kurs öğrencilerine karne verdi. 

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne (MEB) bağlı okul öncesi eğitim kurumlarına alternatif hale getirilen ve sayıları her geçen gün daha da artan Diyanete bağlı 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursu öğrencileri de yarıyıl tatiline girdi.

Çaycuma Müftülüğü tarafından açılan 4-6 yaş gurubu Kur’an Kursu öğrencileri için yapılan karne törenine Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir katıldı.

Eğitim Sen’in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, MEB tarafından okul öncesi eğitime değil de, Kur’an kurslarına destek verilmesi eleştirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “MEB’e bağlı okul öncesi eğitim kurumları ve ana sınıfları özellikle köylerde öğrenci bulamamaktan kaynaklı kapanma aşamasına ve okul öncesi öğretmenleri norm fazlası durumuna gelirken; atama bekleyen binlerce okul öncesi öğretmenliği bölümü mezunu öğretmenlerinin atanma olasılığı daha da azalırken Çaycuma Kaymakamı ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Sıbyan Mekteplerine vermiş oldukları desteği bu kez de karne vererek gösterdiler. 4-6 yaş grubu çocukların eğitim görecekleri yerler Kur’an kursları değil, okul öncesi eğitim kurumlarıdır. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir.” (Zonguldak/EVRENSEL)

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig’de 19. haftanın görünümü

SONRAKİ HABER

Marmara depreminden sonra 16 yıl ormanda yaşadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...