24 Ocak 2016 11:14

CP Piliç'e 'Sendika hakkına saygı duy, atılan işçileri geri al' çağrısı

Paylaş

DİSK/Gıda-İş’te örgütlendikleri için 35 işçinin işten çıkarıldığı CP Piliç’in Turgutlu’daki fabrikasinin önünde Gıda-İş Sendikası basın açıklaması yaptı. Farklı iş kollarından sendikaların da destek verdiği eylemde işçilerin işe geri alınması istendi.

CP Piliç’in Gıda-İş’e üye olan işçilerin iş akitlerini sonlandırması üzerine Gıda-İş Ege Bölge Şubesi, fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya işten atılan işçilerin yanı sıra Petrol İş’te örgütlü olan SP Profil işçileri, Genel-İş, Birleşik Metal-İş, DERİTEKS, TEKSİF, TÜMTİS sendikalarının temsilcileri katıldı. Ayrıca KESK’e bağlı sendikaların Manisa ve İzmir Şubeleri'nin yöneticileri katıldı.
‘Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz’, ‘Sendika hakkına saygı duy, atılan işçileri geri al’ pankartları açılırken, SP işçileri de ‘CP işçisi yalnız değildir’ pankartı açtı.

Açıklama yapan Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, CP Piliç'in hukuk tanımadığını belirterek, “Bu işçi kıyımıyla, yaşanan hak gasplarına karşı sendikamızda örgütlenen CP işçilerinin, mücadelesini engellemeye çalışıyorlar. CP sermayesi işçilerin sendikalı olmasını ve örgütlenmesini engelleyerek eski düzenlerini sürdürmeye çalışıyor” dedi.

CP Piliç’in diğer ülkelerdeki fabrikalarında işçilerin sendikalı çalıştığını ama Türkiye'deki fabrikaların yönetimlerinin sendika düşmanlığı içinde olduğunu dile getiren Aslan şunları söyledi: “Gıda-İş Sendikası olarak üyemiz olsun olmasın tüm işçilerimizin yanındayız. Bu hukuksuz işten atmaları kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. CP işverenine ve yöneticilerine sesleniyoruz. Bu işten vazgeçin, işten atmaları durdurun ve attığınız işçileri geri alın. İşçilerin sendikal örgütlenmelerine saygı gösterin.”(Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, MYK'yı belirledi

SONRAKİ HABER

Nakış işçileri, Çetinkaya Nakış'a yürüdü, 'sendika hakkını tanı' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...