24 Ocak 2016 10:33

HDP: Milletvekilleri yaralılara ambulans gönderilmesi için İçişleri Bakanlığı'nda

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cizre'de yaralı olan ve tam yerleri bilinen yaralılara ambulans gönderilmesini sağlamak için acil görüşme talebiyle İçişleri Bakanlığı'na gidildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'na giden heyette milletvekillerinden Behçet Yıldırım, Hişyar Özsoy, Hüda Kaya, Nimetullah Erdoğmuş ve Sibel Yiğitalp'in olduğu bildirildi.

HÜKÜMET HDP'Lİ VEKİLLER İLE GÖRÜŞMÜYOR

Cizre'deki yaralıların hastaneye kaldırılması için acil görüşme talebi ile İçişleri Bakanlığı'na giden HDP'li vekiller, muhatap bulamadı. Yaklaşık iki saattir Bakanlık'ta bekleyen HDP'li vekiller, yaralılar hastaneye kaldırılmadığı sürece ayrılmayacaklarını bildirdi. 

HDP milletvekillerinden oluşan heyet, kuşatma altında olan Cizre'de devlet güçleri tarafından yaralanan yurttaşların hastaneye kaldırılmasına izin verilmemesi üzerine İçişleri Bakanlığı'na acil görüşme talebiyle gitti. Bakanlık'ta görüşmek için muhatap bulamayan HDP'li vekillerden Behçet Yıldırım, Hişyar Özsoy, Hüda Kaya, Nimetullah Erdoğmuş ve Sibel Yiğitalp'ın bekleyişi sürüyor.

'SONUÇ ALANA KADAR BEKLEYECEĞİZ'

Bakanlık'ta yaklaşık iki saattir bekleyen HDP'li vekiller ile hiç bir hükümet yetkilisi görüşmezken, bekleyişlerine ilişkin görüştüğümüz HDP İstabul Milletvekili Hüda Kaya, "Yaralılar hastaneye kaldırılmayana kadar buradan gitmeyeceğiz, bekleyeceğiz. Şuan Bakanlık'ta hiç kimsenin olmadığı söylenilerek, bizim ile bir görüşme yapılmak istenilmiyor. Ancak biz sonuç alana kadar bekleyeceğiz" dedi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Koç'un tabutuna Osmanlı sancağı örtüldü

SONRAKİ HABER

Antalya'da çöp kovasında maytap patladı: 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...