14 Nisan 2012 13:19

Hey Tekstil işçilerine polis barikatı

Hey Tekstil işçileri direnişlerinin  67. gününde polis engeliyle karşılaştı. Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da olduğunu öğrenen işçiler, seslerini başbakana duyurmak için İstanbul Kısıklı’daki evine doğru yola çıktı.  Mecidiyeköy’e kadar  sorunsuz bir  şekilde iki araçla ilerle

Hey Tekstil işçilerine polis barikatı
Paylaş
Masum Baş / Yılbay Özçelik

Polisler tarafından zorla otobüslerine bindirilen işçiler, 10’u aşkın resmi ve sivil polis aracının yanı sıra 2 otobüs çevik kuvvet eşliğinde fabrika önüne getirildi. İşçileri taşıyan otobüs şoförlerine de yol boyunca durmamaları ve tek bir kişiyi  bile araçtan indirmemeleri uyarısını yapan polisler, aksi halde alıkonulan araç belgelerinin geri verilmeyeceği tehdidini yaptı.

BİZ SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Yaşananları gazetemize değerlendiren Hey tekstil işçilerinden Mine Gürsoy,  ‘Ben böyle bir şey görmedim’ diyerek tepki gösterdi. “Biz sadece Başbakan’ın İstanbul’a geldiğini duyunca, sesimizi duyurmak için yanına gitmek istedik” diyen Gürsoy, “Daha yolun yarısını gitmeden otobüsler dolusu polisle karşı karşıya kaldık. Bizler terörist değiliz sadece hakkımızı istiyoruz” diyerek isyan etti.

BAŞBAKAN SESİMİZİ DUYMAK İSTEMİYOR

Yaşananların kendisi için sürpriz olmadığını söyleyen Erdinç Özgün “Biz bu güne kadar bir çok yere gittik. Meclise, Valiliğe ve AKP İl binasına. Ama kimse sesimizi duymadı, duymak istemedi. Başbakanın televizyonlarda fakir aileleri ziyaret ettiğini görüyorduk.  Aynı Başbakan 67 gündür sokaklarda mağdur olduğumuzu duymuyor” dedi.

HÜKÜMET VE YASALAR İŞÇİNİN KARŞISINDA

Sinan Mutlu, hükümetin ve yasaların işçinin karşısında olduğunu belirterek “İşçilere reva görülen itilip kakılmak, tehdit edilmek” diye isyan etti. Sadece emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyleyen Mutlu, “Hükümet hak aramayı suç olarak görüyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adanalı: Kentsel dönüşüm, kültürü yok edecek

SONRAKİ HABER

İran’dan İran’a bakmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...