23 Ocak 2016 19:26

Eğitim-Bir-Sen'den yarı yıl değerlendirmesi: Kızlarla erkekler yan yana okumamalı!

Paylaş

Eğitim-öğretim döneminin ilk yarısının sona ermesinin ardından eğitim sistemine dair açıklamalarda bulunan Memur Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık, karma eğitim sistemini eleştirerek, “Kızlar ile erkekler yan yana okumasın” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şube Başkanı Şahin Yaşlık şube binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasında 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde birçok olumlu adımın atıldığını ancak birçok sorunun da hâlâ çözülmeyi beklediğini ifade etti. Yaşlık, “2016-2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplusözleşme görüşmelerinin sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının ve eğitimin çözüm bekleyen diğer sorunlarının da bir an evvel gündeme alınması beklentilerine karşılık verilmelidir” dedi.

‘ATAMALAR YETERLİ DEĞİL’

Öğretmen atamaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yaşlık, “Öğretmen atamaları, ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır. Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapılması beklenmektedir. Ara dönemde 30 bin öğretmen ataması azımsanacak bir rakam olmamakla birlikte, öğretmen ihtiyacı dikkate alındığında bunun yeterli olmayacağı açıktır. Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkanlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

‘KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ’

Konuşmasında karma eğitim sistemini sert bir dille eleştiren Şube Başkanı Yaşlık, “Karma dayatmasından vazgeçilmelidir. Avrupa’da sorgulanan ve bilimsel araştırma sonuçlarıyla da yüzyılın pedagojik yanlışı olarak nitelendirilen karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir. 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nda yer alan, ‘Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır’ ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Süreç ancak müzakerelerin tekrar başlamasıyla normale döner'

SONRAKİ HABER

İğne deliğinden sızan fotoğraflar...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...