23 Ocak 2016 18:51

‘Bembeyaz Oscar’ tartışmaları sürüyor

Paylaş

Oscar adayları açıklandıktan sonra tekrar alevlenen adaylar arasında ırk ayrımcılığı tartışmasına, bu sene en iyi kadın oyuncu dalında aday olan Charlotte Rampling de katıldı. Katıldığı bir radyo programında oldukça tepki gören açıklamalarda bulunan Rampling, daha sonra bu açıklamalarının yanlış yorumlandığını söyledi.

Geçen hafta adayları açıklanan Oscar ödüllerinde, adaylar arasında siyah sinemacıların sayısının az olması pek çok kişi tarafından tepki görmüş, Yönetmen Spike Lee ve Aktris Jada Pinkett Smith ise töreni boykot edeceklerini açıklamışlardı. Söz konusu tartışma sürerken, 45 Yıl isimli filmdeki rolüyle bu sene Oscar’a aday gösterilen 69 yaşındaki İngiliz oyuncu Charlotte Rampling Fransız radyo ağı Europe 1’e verdiği bir röportajda, bu tepkilerin beyaz oyuncu ve sinemacılara bir ayrımcılık olduğunu söyledi.
Bu yıl Brie Larson, Cate Blanchett, Jennifer Lawrence ve Saoirse Ronan ile birlikte en iyi kadın oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilen Rampling, aynı programda açıklamalarını ‘Kimse bilemez ancak belki de siyah oyuncular aday olmayı hak etmemişlerdir’ diye sürdürmüştü.

Rampling’in bu açıklamaları her kesimden tepki gördü. Sosyal medyada da söz konusu açıklamalar yüzünden eleştiri oklarının hedefi haline gelen Rampling, sonrasında CBS’ Sunday Morning programında, Europe 1’deki açıklamalarının yanlış yorumlandığını söyledi. Variety’de yer alan habere göre Rampling, ‘Europe 1’deki röportajımda söylediklerim yanlış yorumlanmış, üzgünüm. İdeal bir dünyada, her bir oyunculuğa adaylık için eşit fırsat tanınacağını söylemek istemiştim. Bu sene bu harika aktör ve aktrisler arasında aday gösterildiğim için onur duyuyorum’ dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yerinden Edilenlerin Coğrafyaları’

SONRAKİ HABER

‘The Art of Banksy’ sergisi tartışmalı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...