14 Nisan 2012 10:29

İHD: Hasta tutsakları derhal salıverin

İHD Adana Şubesi, cezaevlerinde bulunan ölümcül ağır hastaların durumuna dikkat çekmek için İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. İHD üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenerek, “Yasalar ve kamu vicdanı adına cezaevlerinde ölümcül ağır hasta tutuklu ve hükümlüleri

İHD: Hasta tutsakları derhal salıverin
Paylaş

İHD Adana Şubesi, cezaevlerinde bulunan ölümcül ağır hastaların durumuna dikkat çekmek için İnönü Parkı’nda bir basın açıklaması yaptı. İHD üyeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e seslenerek, “Yasalar ve kamu vicdanı adına cezaevlerinde ölümcül ağır hasta tutuklu ve hükümlüleri derhal salıverin” dedi. Açıklamaya BDP Adana İl Başkanı Ferdi Sönmez, BDP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada sık sık, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Mahmut Çakan ölümsüzdür” ve “Hücreler ölümdür, öldürme sahip çık” sloganları atıldı.

‘YASALARIN GEREĞİNİ YAPIN’

İHD Şube Yöneticisi Nejat Okay, cezaevlerinde halen 255 durumu ağır tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu ve bunlardan 105’inin ise ölümcül hastalıklardan dolayı ölüm sınırında bulunduğunun vurguladı.

Hasta tutuklu Nurettin Soysal ve Mahmut Çakan’ın yaşamını yitirdiğini vurgulayan Okay şöyle konuştu: “Yasa gereği özel af yetkisine sahip olan Cumhurbaşkanlığına da buradan bir kez daha sesleniyoruz.

Sizden af dilemiyoruz. Yasaların gereğini yapmanızı talep ediyoruz. Yasalar ve kamu vicdanı adına cezaevlerinde ölümcül ağır hasta tutuklu ve hükümlüleri derhal salıverin. Ölümlere dur demek hepimizin birincil görevidir. Hasta mahpusların son günlerini ailelerinin yanında huzur içerisinde geçirmesi mevcut yasanın tüm tutuklu ve hükümlülere tanınmasını kamu vicdanı ve insanlık adına talep ediyoruz.” (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

İHD Ankara Şube Başkanlığı’na Vargün seçildi

SONRAKİ HABER

Kaçak sigara tartışması kavgaya dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa