23 Ocak 2016 16:27

Erdoğan, Biden'a da akademisyenleri şikayet etti

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la bugün İstanbul'da Yıldız Mabeyn Köşkü'nde görüştü.
15.30'da başlayan görüşme 2 buçuk saat sürdü. DHA'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

DHA, Erdoğan'ın ABD yönetiminin İstanbul ve Diyarbakır'daki saldırılarla ilgili sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getirdiğini bildirdi. Erdoğan'ın "terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği" aktarıldı.

Erdoğan, "müttefik ülkelerin yetkililerinden bu konuda duyarlılık beklediklerini" belirterek, "Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini" söyledi.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Erdoğan, akademisyenlerin bildirisini hedef alarak, "terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini" söylediği belirtildi.

Görüşmede, Türkiye'nin IŞİD, PKK, el Kaide ve DHKP-C arasında ayrım yapmadığı, PYD ve YPG'yi de "terör örgütü" olarak gördüğü tekrarlandı.

Suriye'de kritik bir süreç yaşandığına işaret eden taraflar, geçiş hükümeti oluşturulması için neler yapılabileceğine ilişkin görüştü.

Türkiye'nin IŞİD'le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyona her türlü katkıyı sağladığı iddia edildi.

Irak'taki istikrarsızlığın IŞİD ve PKK'ye zemin hazırladığını söyleyen Erdoğan Ramadi'nin ardından Felluce ve Musul için ciddi çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Başika'daki faaliyetlerinin de "yerel kuvvetleri eğitme" amacı taşıdığını söylediği öğrenildi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın ise "terörle mücadele konusunda Türkiye'nin yanında yer aldıklarına" değinerek PKK'yi de "terör örgütü" olarak gördüklerini vurguladığı kaydedildi. Biden, "Suriyeli mültecilere yardım eli uzatma konusunda Türkiye'nin yaptıklarını takdirle karşıladıklarını" da söyledi.

Görüşmede, Mart sonunda Nükleer Güvenlik Zirvesi vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Washington'da yapacakları görüşmenin, iki ülke arasında üst düzey görüş alışverişi için önemli bir fırsat olacağı da ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Modern Sinema’nın konuğu Zeki Demirkubuz

SONRAKİ HABER

4 aylık bebeğe domuz gribi teşhisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...