23 Ocak 2016 13:43

İlknur Yılmaz toprağa verildi: 'Yaşamak direnmektir sözü onda simgeleşmişti'

Paylaş

Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu Emektarı, Belgesel Yönetmeni İlknur Yılmaz toprağa verildi. Uzun süredir mücadele ettiği kanser hastalığı sebebiyle dün yaşamını yitiren Yılmaz’ın Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan evinin önündeki törene sevenleri ve okul arkadaşlarının yanı sıra Emek Partili yoldaşları katıldı. Gönen Şehir Mezarlığı’na defnedilen Yılmaz’ın tabutunu kadınlar omuzladı.

Yılmaz’ın kuruluş aşamasından bu yana emek verdiği Hayat Televizyonu adına konuşan Hayat TV Sorumlu Müdürü Gökhan Çetin, “Bütün arkadaşlarımız adına söylüyorum. İlknur abla gibi direngen bir insanla tanıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İlknur abla gibi çalışkan, İlknur abla gibi fark ettirmeden öğreten bir insanla çalıştığımız için hepimiz gurur duyuyoruz” diyerek sözlerine başladı. Yılmaz’ın üretmekten ve mücadele etmekten bir an olsun geri durmadığını söyleyen Çetin, “Hep İlknur ablamızı örnek aldık. Evet bir hastalıkla mücadele etti ama defalarca o hastalığı yenmeyi de başardı. Haberde söylediğimiz gibi doktorları şaşırttı. İlknur abla için çok şey söylenebilir ama onu bu  ülkede yaşayan farklı kültürlere sormak lazım. Televizyonumuzda yayınlanan Ninnilerin Göçü belgeselinin de yapımcısıydı. Gençlere taş çıkartırdı. Çalışkanlığıyla kıskandırırdı. Mutluluk duyuyoruz İlknur ablayla tanıştığımız için. Onun 12 Eylül belgeselinin adı “Eylül’de bile gülmek”ti. Ben de İlknur ablaya güle güle git diyorum” dedi.

Emek Partisi MYK Üyesi İskender Bayhan da “Son birkaç ayda her yaştan çok sayıda yoldaşımızı uğurladık. Şimdi İlknur Yılmaz’ı da onların arasına katıyoruz. Yaşamları her birimiz için öğreticidir. İlknur bize çok değerli şeyler bıraktı. Bize kazandırdıklarını hatırlamakta fayda var.  Ben onu 18 yaşında genç bir devrimciyken tanıdım. Sonra hem partimizin hem Türkiye’de işçi sınıfı ve emek yayıncılığının çeşitli aşamalarında birlikte olma şansına sahip olduk. Hayatı boyunca bir kadın devrimci olarak işçi sınıfının ve onunla birlikte Anadolu’ya kök salmış halkların duygularının, değerlerinin, kültürlerinin tanığı olmak için çalıştı. Hayat TV kurulurken de ‘İşçileri emekçileri herkesi haberci, kameraman yapacağız’ demiştik. İlknur Yılmaz bu çağrıya en çabuk yanıt verenlerden birisiydi. Bunu yapmak için en çok emek harcayanlardan birisiydi. İlknur Yılmaz hem yaşamak için direndi hem işçi sınıfının, ezilen halkların kazanması için direndi. Galiptir bu yolda mağlup. Onlar hep galip olacaklar. Onlar bıraktıklarıyla hep aramızda olacaklar. Ona bize bıraktıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP yöneticisine tehdit Sincan'da protesto edildi

SONRAKİ HABER

Cizre'deki çatışmalarda 1 üsteğmen yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...