23 Ocak 2016 13:16

EMEP yöneticisine tehdit Sincan'da protesto edildi

Paylaş

Ankara’nın Sincan ilçesinde Emek Partisi (EMEP) yöneticilerine yönelik tehditler devam ediyor. Geçtiğimiz yıl metal direnişi sırasında üye ve yöneticilere yönelik olarak başlayan takip, kaçırma ve tehditler son olarak Emek Partisi il yöneticisi Kadir Örnek’in evinde tehdit edilmesiyle sürdü. Durum EMEP üyeleri tarafında protesto edilerek,  “Saldırıların niyeti işçilerin örgütlenme ve hakları için mücadeleye atılmasını engellemektir” denildi.

Metal direnişi sırasında duraklarda, işçi evlerinde ve fabrika önlerinde işçilere parti politikalarını ulaştırmaya çalışan parti görevlilerine yönelik saldırılar gerçekleştirilmiş, üye ve yöneticiler tehdit edilmişti. Son olarak 21 Ocak günü kimliği bilinmeyen bir grup EMEP İl Yöneticisi Kadir Örnek’in kapısını çalarak “Bugün evden çıkma, olacaklardan biz sorumlu değiliz” diyerek kaçtı. Emek Partisi Sincan İlçe örgütü, işçiler içindeki çalışmalarına yönelik tehditleri, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile protesto etti. Sincan tren istasyonunda yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen 4 Nolu şube, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sincan-Etimesgut Şubesi, HDP Sincan İlçe örgütü ve DSİP katıldı.

'KORKMAYACAĞIZ...'

Emek Partisi Sincan İlçe Başkanı Osman Türkan tehdit ve saldırıların niyetinin işçilerin örgütlenme ve hakları için mücadeleye atılmasını engellemek olduğunu belirtti. Türkan “Bugün ülkemizde en ufak bir hak mücadelesi veren işçiler işten atılıyor. Sendikal özgürlükleri tanınmıyor. Açlık sınırının altında güvencesiz çalıştırılıyor. Kıdem tazminatlarına el konulmak isteniyor. Bunlara karşı mücadele edenler ise bir şekilde baskı altına alınmak isteniyor” dedi. Kendilerinin bu tür saldırılardan korkmayacaklarını belirten Türkan “İşçi sınıfının partisi olan Emek Partisi’nin bu baskılardan çıkaracağı tek sonuç daha çok işçi ve emekçiyle buluşmak olacaktır” dedi. Osman Türkan mücadelelerinin, sermayenin saltanatı yıkılıp işçi sınıfı kendi iktidarını kurana kadar aralıksız ve güçlenerek süreceğini söyledi. Türkan’ın sözleri “işçi sınıfı partisiyle güçlüdür” ve “iş ekmek özgürlük” sloganları ile kesildi. Açıklama mücadele kararlılığının bir kez daha belirtilmesi ile sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te belediyenin ağaç kıyımına tepki

SONRAKİ HABER

İlknur Yılmaz toprağa verildi: 'Yaşamak direnmektir sözü onda simgeleşmişti'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa