23 Ocak 2016 12:55

Antep’te belediyenin ağaç kıyımına tepki

Paylaş

Gaziantep’te haftalardır Büyükşehir Belediyesi tarafından yol yapımı için onlarca ağacın kesilmesine mahalleliler ve Ekoloji Meclisi tarafından tepki gösterildi.

Antep’te Merkez Şahinbey ilçesinde Kolejtepe, Cumhuriyet, Binevler Mahallesi boyunca uzun bir askeri yeşil alanın bir kısım ayrılarak, belediye tarafından kamulaştırıldı. Ağaçlarla kaplı alanda haftalardır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iş makinaları yol yapımı için çalışarak onlarca ağacı keserek kaldırdı.  Ağaç katliamına tepki gösteren Mezopotamya Ekoloji Hareketi Antep Ekoloji Meclisi ağaçların kesildiği alanda “Doğa yaşamdır. Doğa katliamlarına dur de” pankartıyla açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya mahalleli de destek verdi.Ağaç kıyımının yapıldığı alanda “Askeri güvenlik bölgesi girilmez” yazılı tabelanın halen asılı olarak durması ilginç görüntüler oluştururken, açıklama öncesi iş makinalarının yerlerde kalan son ağaç parçalarını almak için yoğun şekilde çalışması ise dikkat çekti.

‘AĞAÇLARIN KESİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ’

Basın açıklamasını okuyan yaşam savunucusu ve mahalleli Ali Önen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin kentin nadir yeşil alanlarından biri olan bu bölgedeki ağaçları yol uğruna katlettiğini söyledi. Buradaki çam ağaçlarının hava kirliliği sıralamasında ön sırada olan Gaziantep’in kirli havasını temizleyen ciğerlerinden olduğunu dile getiren Önen, “ ‘Ekolojik Kent Planlaması’ iddiası olan ‘Gaziantep Ekolojik Bina’ adlı kurumu açıp kendini ‘Doğa Dostu Belediye’ ilan etmesini samimi bulmuyoruz” dedi.  “Ekolojik kent iddiası olanların kentlerde var olan ağaçları keserek değil tam tersi var olan ağaçların sayısını daha da artırmalıdır” diyen Önen,  bu ağaçların kesilmesini kabul etmediklerini ve yapılacak yol uğruna da heba edilmesini istemediklerini söyledi.

AĞAÇLAR NİYE TAŞINMIYOR DA KESİLİYOR!

Açıklamadan sonra söz alan Antep Ekoloji Meclisi Eş Sözcüsü Mesut Balcan da belediyenin yeşil alanlarla ilgili gerekli önlemleri almadığını belirterek, herkesi yeşil alanlara karşı duyarlı olmaya çağırdı. Balcan’dan sonra söz alan Kolejtepe Mahalle Muhtarı Doğan Koçak da, daha önce de mahallede ağaçların kesildiğini, buna karşı çıkmalarına rağmen kendilerinin dinlenilmediğini söyleyerek, niye buradaki ağaçların başka bir yere taşınmayarak kesildiğini sordu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cami inşaatında iskele çöktü: 5 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

EMEP yöneticisine tehdit Sincan'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...