23 Ocak 2016 12:42

Cami inşaatında iskele çöktü: 5 işçi yaralandı

Uşak Üniversitesi yerleşkesinde yapımı süren camii inşaatında, kubbenin içindeki inşaat kalıpları iskeleyle birlikte çökünce 5 işçi yaralandı.

Paylaş

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesinde yapımı süren cami inşaatında, kubbe içinde, inşaat kalıpları iskeleyle birlikte çöktü. Kalıpların altında kalan 5 işçi yaralandı. Yaralı işçilerin meslektaşları durumu, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ayrıca itfaiye ve AFAD ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Ekiplerin çalışmasıyla işçilerin üzerindeki kalıplar kaldırıldı. Kalıpların altından kurtarılan işçiler, yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Uşak Devlet Hastanesi, Medical Park Uşak Hastanesi ile Özel Öztan Hastanesi'ne kaldırıldı Tedaviye alınan işçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

20 METRE YÜKSEKLİKTE YARDIM BEKLEDİ

İskelenin çöktüğü anlarda bir işçi ise 20 metre yükseklikte, caminin kubbe kısmındaki profillere elleri ve ayaklarıyla tutunarak düşmekten kurtuldu. Ancak inemeyen ve burada askıda kalan ismi öğrenilemeyen işçinin kurtarılması için itfaiye ve AFAD ekipleri çalışma başlattı.

MAHSUR KALAN İŞÇİ KURTARILDI

Pprofillere elleri ve ayaklarıyla tutunarak 20 metre yükseklikte mahsur kalan Hüseyin Tekin adlı işçi, 4.5 saat süren çalışmayla kurtarıldı. Kurtarma için iki vinç kullanıldı.

Büyük vinç, yaklaşık 5 metre yüksekte kalan, ibadethanenin merdivenleri nedeniyle ulaşılamayan cami girişine küçük vinci taşıdı. Camiye giren küçük vinç, merdiven sistemini mahsur kalan işçiye kadar uzattı. AFAD ekibinde görevli bir kişi, merdivenden çıkarak mahsur kalan işçiye ulaştı. Güvenlik önlemleri altında mahsur kalan işçi Hüseyin Tekin, aşağı indirildi. Aşırı üşüdüğü gözlenen Tekin, önlem amaçlı olarak hastane kaldırıldı.

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Tedavisi süren ve hayati tehlikesi bulunmayan yaralı işçilerin Ahmet Üstün (40), Ali Sarıduhan (24), Orhan Tezgel (28), Kenan Zorlu (36) ve Mikail Tetik (58) olduğu belirtildi.

Öte yandan, üniversite içindeki camii inşatının İslami İlimler Fakültesi bitişiğine, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırıldığı kaydedildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

DİDF'in 19. Kongresi başladı

SONRAKİ HABER

Antep’te belediyenin ağaç kıyımına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...