23 Ocak 2016 10:32

Uğur Mumcu Konak’ta anıldı

Konak Belediyesi, Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledişinin 23. yılında adına düzenlenen, “Uğur Mumcu: Türkiye’de Basın Özgürlüğü Can Dündar, Erdem Gül” konulu panelle andı.

Paylaş

İzmir Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezinde gerçekleşen panele Gazeteciler Barış İnce, Mustafa Hoş ve Burcu Karakaş konuşmacı olarak katıldı. Panel öncesi 24 Şubat’a kadar açık kalacak olan, ‘Basında Kara Gün: Tan Matbaasına Baskın Sertel Ailesi Sergisi Selanik’ten Sıla’ya’ adlı serginin açılışı da gerçekleştirildi.

CENAZELERDE BİLE AKREDİTASYON

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak 1993 ortamından farklı olmayan koşulların yaşandığını belirterek, “Türkiye’ye ‘İleri demokrasi’ geldi derken, çok daha kötü koşullar içindeyiz. Artık basın mensuplarına cenaze törenleri için bile akreditasyon uygulanıyor. Kanallar dijital platformlardan çıkarılıyor, televizyonlar kapatılıyor” dedi.

‘GERÇEĞE SAHİP ÇIKMALIYIZ’

Ardından geçilen panelde konuşan Gazeteci Mustafa Hoş, sadece ‘barış’ dediği için evinde gözaltına alınan insanlar olduğunu belirterek, doğruya ve gerçeğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Çalıştığı gazeteden çıkarılan Burcu Karakaş ise, “Türkiye’de medya üzerindeki siyasi baskı içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ana akım medya bu baskılara ne kadar göğüs gerebilir bilmiyoruz. Türkiye’de basın özgürlüğü her zaman sorundu ama şimdi bu sorunun eşi benzeri yok. Gazetecinin yayımlayabileceği haber alanı kalmadı. Çember giderek daralıyor” dedi. Panelistlerden BirGün Gazetesi Yayın Danışmanı Barış İnce, “Üzerimizde pek çok baskı var. Davalar açıldı açılmaya da devam ediyor. Bunlar sindirme davaları. Giderek ekonomik baskılar da arttı. Bunlara karşı hep birlikte olmalıyız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

TGC: Türkiye’de gazeteci olmak gazeteci ölmek!

SONRAKİ HABER

Yandaşın hedefi bu kez Leman

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...