23 Ocak 2016 06:36

Gazeteciler, çatışmalı bölgelerde görev yapan meslektaşlarıyla dayanışma nöbetine çağırıyor

Dayanışma Nöbeti Koordinasyon Grubu'nu meydana getiren bir grup gazeteci, çatışmalı bölgelerde gazetecilik yapan meslektaşları ile dayanışmak için Diyarbakır'a giderek haber nöbeti başlatacak.

Paylaş

Kendilerine Dayanışma Nöbeti Koordinasyon Grubu adını veren ve aralarında Fehim Işık, Arzu Demir, Evrim Kepenek, Fatih Polat, Ceyda Karan, Tuğba Tekerek gibi gazetecilerin yer aldığı bir grup gazeteci, Bölge illerindeki çatışmalı bölgelerde gazetecilik yapan meslektaşları ile dayanışmak için Diyarbakır'a giderek haber nöbeti başlatacak.

"Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız" şiarı ile başlatılan haber nöbeti kapsamında, baskı altında mesleklerini icra eden gazetecilerle birlikte haber takibi yapılacak. Daha sonra nöbetçi gazeteciler, gözlemlerini görev yaptıkları haber sitelerinde ve gazetelerinde yazacaklar. Dayanışma Nöbeti Koordinasyonu tarafından paylaşılan çağrı metni şöyle:

"Gerçeğin peşindeyiz, meslektaşlarımızın yanındayız. 7 Haziran seçimlerinin ardından yeniden hayatımıza giren çatışma can almaya devam ediyor. Gerçekler yayın yasakları ile gizlenmeye, gazeteciler baskılar ile susturulmaya çalışılıyor. Sokağa çıkma yasaklarıyla gerçeklerin karartılmaya çalışıldığı bölgede görev yapan meslektaşlarımız ise yoğun baskılara maruz kalıyor; çalışmaları engelleniyor, kafalarına silah dayanıyor, gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. 31 meslektaşımız hala cezaevinde tutuluyor. Halkın haber alma hakkı için canı pahasına çalışan meslektaşlarımızla dayanışmanın batıdaki biz gazetecilerin de en temel görevlerinden biri olduğu düşüncesindeyiz ve bu düşünceyle silahların gölgesinde görev yapan meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Basın meslek örgütlerinden ve gazetecilerden oluşan bir heyetin sokağa çıkma yasakları ile baskı altında tutulan bölge illerine yapacağı ziyaretin ardından, bizler de meslektaşlarımızla dayanışmak için, gazeteciler üzerindeki baskıların son bulması için, gazeteciliğin suç olmadığını anlatmak için, halkın haber alma hakkı için bölgeye gideceğiz. Gazeteci meslektaşlarımızla birlikte çalışıp, onların üzerindeki baskıların kalkması için dayanışma duygularımızı götüreceğiz. Her hafta bir grup gazeteci olarak sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlere giderek, haber yapacağız. Dayanışma nöbetine katılmak isteyen meslektaşlarımız, katılabilecekleri tarihleri [email protected] adresine mail ile bildirebilirler." (MEDYA SERVİSİ)

Basın meslek örgütleri Diyarbakırda açıklama yaptı: Haber nöbeti

Basın meslek örgütleri Diyarbakır’daki ilk gözlemlerini anlattı

ÖNCEKİ HABER

Kanada'da okulda silahlı saldırı: 5 ölü

SONRAKİ HABER

Faysal Sarıyıldız: Cihan’ın yanındakileri de vurdular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...