22 Ocak 2016 17:12

Suruç katliamdan kurtulan Güneş’e soruşturma açıldı

Paylaş

Suruç Katliamı’nda ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren SDGF Üyesi Güneş Erzurumluoğlu hakkında, Facebook hesabından Suruç Katliamı’na ilişkin yaptığı haber paylaşımları gerekçe gösterilerek “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Suruç Katliamı’nda ağır yaralanan ve ayaklarını kullanamadığı için 6 aydır hastanede tedavisi süren Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Üyesi Güneş Erzurumluoğlu hakkında, Facebook hesabından Suruç Katliamı ile ilgili haber paylaşımları gerekçe gösterilerek “Örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 3 Kasım tarihinde Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 21 Aralık 2015 tarihinde soruşturmayı tamamlayan savcılık Erzurumluoğlu hakkında “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla bu kez iddianame hazırladı. Hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, Erzurumluoğlu hakkında dava açıldı.

ETHA’NIN HABERLERİNİ PAYLAŞMAK SUÇ SAYILDI

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Erzurumluoğlu’nun farklı tarihlerde Facebook hesabından Etkin Haber Ajansının (ETHA) Suruç Katliamı ile ilgili bazı haberleri paylaşması suç sayılırken, Rojava’da savaşan MLKP üyelerinin fotoğraflarını ve “Suruç’tan yaralı olarak kurtuldular. Şimdi Suruç’un hesabını sormak için dağlarda, MLKP/KGÖ safındalar! Komünist gençler savaşa çağırıyor” şeklindeki paylaşımı da suç kapsamına alındı. 

‘KATLİAMDA YARALANANLAR YARGILANIYOR’

Suruç İçin Adalet Platformu Üyesi Avukatı Sezin Uçar, haber paylaşmanın suç olmadığını belirterek, paylaşımların ifade ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Katliamın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen faillerinin bulunmadığını vurgulayan Uçar, devletin yargılaması gereken noktanın Suruç Katliamı’nın  faillerini bulup, katliamı aydınlatmak olduğunu söyledi. Uçar, “Bu dava, yargının bu katliama dair yaklaşımını gösteriyor. Ellerinde canlı bomba listeleri olmasına rağmen bir şey yapmayıp, katliamda yaralananlara soruşturma ve davalar açılıyor. Bu durum kabul edilemez” dedi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP yöneticisine evinde tehdit

SONRAKİ HABER

Çıplak aramaya karşı çıkan hükümlüler darbedildi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...