14 Nisan 2012 09:41

Zamlara karşı mücadele çağrısı

Son zamanlarda benzin, doğal gaz, elektrik ve genel tüketim mallarına yapılan zamlara tepki olarak Emek Partisi (EMEP) Çukurova İlçe Örgütü, 100. Yıl Mahallesi’nde basın açıklaması yaptı.100. Yıl Mahallesi semt pazarında bildiriler dağıtıp halkı işsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı birlikte mücadeleye çağıran

Zamlara karşı mücadele çağrısı
Paylaş

100. Yıl Mahallesi semt pazarında bildiriler dağıtıp halkı işsizliğe, yoksulluğa, zamlara karşı birlikte mücadeleye çağıran EMEP üyeleri adına açıklama yapan EMEP Çukurova İlçe Başkanı Ali Bitirgeç, Türkiye ekonomisinin 2011 yılında yüzde 8.5 büyürken elektrik, doğal gaz başta olmak üzere temel tüketim maddelerine fahiş zamlar geldiğini belirtti.

Elektriğe yüzde 9.2, doğal gaza yüzde 18.7 zam geldiğini söyleyen Bitirgeç, bu zamların  kolay hazmedilebilir olmadığını, geçim derdinin bir kat daha artacağına değindi.

Asgari ücrete yapılan yüzde 6’lık zammın yüzde 10’u aşan enflasyonun bile altında kaldığına dikkat çeken Bitirgeç, “Sermaye sahipleri zenginleşmekte durmak bilmiyor, tam gaz yola devam ediyor. Ülkeyi yönetenlerin çocukları; yatlarda, villalarda sefa sürüyor. Sermaye partileri, milletvekillerine kıyak emeklilik için birbirleriyle yarışıyor” diye konuştu.

Emekçilere doğru düzgün bir asgari ücreti çok gören hükümetin iş, tüketim maddelerine gelince zam yağmuru yağdırdığının altını çizen Bitirgeç, hükümetin 10 yıldır uyguladığı enerji politikalarında hep emekçilere zammı reva gördüğünü ifade etti. Bitirgeç, “Hükümet, karşısında güçlü bir emekçi muhalefeti görmediği sürece, işçiler düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına, iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye, antidemokratik ve keyfi yönetim altında yaşamaya devam edecektir” diyerek konuşmasını bitirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te zamlar protesto edildi

SONRAKİ HABER

Bakanlıktan Coca Cola’da yetki oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...