22 Ocak 2016 13:48

İzmir'de avukatlardan enternasyonel dayanışma

Paylaş

Tehlikedeki Avukatlar günü dolayısıyla İzmir Adliyesi önünde basın yapan Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar adalet ararken öldürülen ve baskı altında olan Honduraslı avukatlara dayanışma mesajı yolladılar. Honduraslı öldürülen avukatların fotoğraflarını taşıyan avukatlar "Honduraslı Avukatlar Yalnız Değildir" yazılı pankart açtı. 

5 YILDA 91 AVUKAT ÖLDÜRÜLDÜ

Dernek adına basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu üyesi Avukat Ayşegül Karpuz, egemenlerin karşısında, haksızlığa ve baskıya uğramış yoksulları, ezilen sınıfları savunmayı iş edinmiş avukatların, tehdit, baskı, gözaltına alınma, ceza davaları açılarak yargılanma, tutuklanma, saldırı ve öldürmelerle karşı karşıya olduklarını belirterek " Bu yıl, Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde, tüm ülkelerden avukat ve diğer hukukçular, Honduraslı avukatlarla dayanışma içinde olacaktır. Amaç, Honduras’ta avukatlara ve hukukçulara yönelik süregelen şiddet dalgasına dikkat çekmektir. Honduras’taki avukatların içinde bulunduğu durum vahimdir: 2010 ve 2015 Mart tarihleri arasındaki 5 yılda, Amerikalılararası İnsan Hakları Komisyonu (IAHRC) kayıtlarına göre, hedef gözetilerek işlenen cinayetlerle 91 avukat katledilmiştir" dedi. 

'MÜCADELELERİNE KOŞULSUZ DESTEK'

Honduras’daki şiddetin, yalnızca avukatları ve diğer hukukçuları hedef aldığını belirten Karpuz şunları söyledi " Ezilenlerin sürekli baskı ve şiddet tehdidi altında olduğu, düşünce açıklaması niteliğindeki basın ildirisine imza koyan yüzlerce akademisyenin ceza soruşturması tehdidi altında olduğu ülkemizin hukukçuları, kendilerine yönelen tehdidin sindirme amacını güttüğünün farkındadır ve tehditlere pabuç bırakmayacaktır. Benzer durumdaki Honduraslı avukatların da direneceğini biliyor ve mücadelelerine koşulsuz desteğimizi ifade ediyoruz. Yaşasın ezilen halkların devrimci demokratik mücadelesi, yaşasın tehdit altındaki halkların mücadele eden avukatları". (İzmir/EVRENSEL) 

 

ÖNCEKİ HABER

Kamer Genç hayatını kaybetti, Kamer Genç kimdir?

SONRAKİ HABER

Derince’de barış konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...