22 Ocak 2016 11:41

Cenazeleri 28 gün sonra teslim alınan Oran ve Sevitek’i binler uğurladı

Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık’ta başlayan ve devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında polislerce öldürülen İsa Oran ve Mesut Seviktek’in cenazeleri binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

23 Aralık’ta katledilen Oran ve Sevitek’in cenazeleri uzun süre ailelerine teslim edilmemiş, ailelerin başlattığı açlık grevinin ardından 28 gün sonra vuruldukları yerden alınabilmişti. Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesi’ne getirilen Mesut Seviktek ve İsa Oran’nın cenazesi aileleri tarafından teşhis edildi. Hastanede DNA testi nedeniyle 3 gün bekletilen cenazeler bugün testin sonuçlanmasının ardından Yeniköy Mezarlığı’na defnedilmek üzere hastaneden alındı. Seviktek ve Oran’ın cenazeleri Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nden konvoylar eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na doğru yola çıktı. Cenazeleri Diyarbakır Havaalanı kavşağında  bekleyen binlerce kişi karşıladı. ‘Katil devlet hesap verecek’, ‘Şehid namirin’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları ve zılgıtlarla Yeniköy Mezarlığı’na yapılan yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna ile HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ömer Önen, Ziya Pir de katıldı. Cenazelerin toprağa verilmesinden sonra konuşan DBP İl Eş Başkanı Ali Şimsek, “Biz gençlerimize ve sokakta bir ay boyunca bekletilen cenazelerimize yapılanları asla unutmayacağız” dedi.

Mesut Seviktek’in abisi İhsan Seviktek ise “Özgürlük bedelsiz gelmez. AKP hükümeti ölülerimizden korktuğu için cenazelerimizi vermedi. Kanımızın son damlasına kadar özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz”dedi.

İsa Oran’ın babası Mehmet Oran ise “AKP hükümeti aklını başına alsın, özgürlük yakındır” dedi. Kürt halkının geleceği karartılamaz. Gençlerimizin bizim için, özgürlüğümüz için verdiği mücadelenin mirasını sahiplenerek onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getireceğiz” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekliliğe zorlanan memurlar sürgüne gönderildi

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Faili kim olursa olsun kınıyoruz, tam bir vahşet anlayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...