22 Ocak 2016 11:35

Emekliliğe zorlanan memurlar sürgüne gönderildi

Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin emekliliği yaklaşan Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı memurları sürgüne göndererek, emekliliğe zorladığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tüm Bel-Sen Antep Şube Başkanı Bekir Hançerkıran, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i bu haksız uygulamalardan bir an önce vazgeçmeye çağırdı.

Tüm Bel-Sen Antep Şubesinde memurların sürgün edilmesiyle ile ilgili yapılan açıklamaya sendika üyelerinin yanı sıra Eğitim-Sen ve Emek Partisi de destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel-Sen Antep Şubesi Başkanı Bekir Hançerkıran, yasal olarak emekliği dolmayan memurların Büyükşehir Belediyesi tarafından keyfi olarak psikolojik baskı ve mobingle sürgüne gönderildiğini söyledi.

Emekliliğe zorlanan memurların 90 km’ye varan uzak yerlere sürgüne gönderildiğini belirten Hançerkıran, yaşanan durumun arkadaşlarının aile yaşantılarına zarar verdiği ve sorunlar yaşattığını dile getirdi. ‘İhtiyaç var’ gerekçesiyle geçici görevlendirmeyle sürgüne gönderilen arkadaşlarının gönderildikleri yerlerde somut hiçbir görevi olmadığını belirten Hançerkıran, “Açıkça kamu kaynaklarını bu şekilde israf eden bu zihniyetin amacı, kamusal hizmetlerin görülmesi değil, memur arkadaşlarımızı emekliliğe zorlamaktır” dedi.

Yaşanan sürgünleri kınadıklarını ve takipçisi olacaklarını söyleyen Hançerkıran, “Gaziantep Tüm Bel-Sen olarak amacımız kimseyle kavga etmek ve inatlaşmak değildir. Birbirimizi severek ve tahammül ederek, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in bu haksız uygulamalardan bir an önce vazgeçerek, arkadaşlarımızı tekrar yerlerine göndererek barış ve huzur içerisinde Gaziantep halkına hizmet etmeyi amaçlıyoruz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BES'ten sokağa çıkma yasağı raporu: Temel hak ve hürriyetlerin kullanımı ortadan kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

Cenazeleri 28 gün sonra teslim alınan Oran ve Sevitek’i binler uğurladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...