22 Ocak 2016 11:19

'Hayata Dönüş' davası beraatla sona erdi

Paylaş

"Hayata dönüş" adı altında cezaevlerinde yapılan katliamından sağ kurtulan ve haklarında dava açılan Ümraniye Cezaevi'ndeki 267 mahpus beraat etti. 

Türkiye cezaevlerine yönelik 19-20 Aralık 2000 yılında "Hayata dönüş" adı altında düzenlenen operasyonlar sırasında Ümraniye Cezaevi'nde bulunan 267 mahpus hakkında, "Cezaevinde ayaklanma" "Patlayıcı madde bulundurma" ve "Adam öldürme" suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar ile katliamdan sağ kurtulanlar katıldı. 

Avukat savunmaları ardından mahkeme heyeti, katliamdan sağ kurtulan 267 kişiye "Ayaklanma" ve "Patlayıcı madde bulundurma" suçlamalarından zamanaşımı kararı verirken, "Adam öldürme" suçu ile ilgili ise beraat kararı verdi.

Kararı değerlendiren ÇHD Üyesi avukat Güçlü Sevimli, "Zaten bunun dışında bir karar verilemezdi, olumlu anlamında değil ancak şimdiye kadar bu kararın verilmesi gerekiyordu. Resmen sağ kurtuldular diye haklarında dava açıldı" dedi. Sevimli, bugüne kadar mahkemenin etkin soruşturma yapmadığını ve yargılamayı da sürüncemede bıraktığını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1402'liklerden akademisyenlere destek

SONRAKİ HABER

BES'ten sokağa çıkma yasağı raporu: Temel hak ve hürriyetlerin kullanımı ortadan kaldırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa