22 Ocak 2016 08:46

Chomsky: Erdoğan bir katil!

Paylaş

Filozof ve Dilbilimci Prof. Dr. Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin "Erdoğan hiç şüphe yok ki Kürtlere saldırıyor, sonu gelmeyen, baskıcı tedbirler uyguluyor. Siz adına ne derseniz deyin… Ben katil derim… Tabii ki bir katil…" dedi.

Çatışmaların son bulması ve müzakerelerin başlaması için akademisyenler tarafından kaleme alınan bildiriye destek veren ve bu nedenle hedef haline gelen ABD'li dünyaca ünlü Filozof ve Dilbilimci Noam Chomsky, hakkındaki tartışmalarla ilgili el Cezire'ye konuştu. Chomsky, “Erdoğan hiç şüphe yok ki Kürtlere saldırıyor, sonu gelmeyen, baskıcı tedbirler uyguluyor. Siz adına ne derseniz deyin… Ben katil derim… Tabii ki bir katil… Son derece otoriter bir rejim söz konusu… 1990’ların korkunç politikalarını yeniden oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Chomsky, Erdoğan’ın, Kürt sivilleri "terörist" ve "cani" diye nitelemesi konusunda ise "Esad da muhaliflerinden bahsederken aynı şeyleri söylüyor” dedi.

Chomsky, akademisyenlerin “Bu suça ortak olmayacağız” dediği bildiriye de imza atmıştı. Erdoğan ise bu akademisyenleri "aydın müsveddesi" olarak tanımlarken, “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5’inci kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” diye konuşmuştu.

Erdoğan'ın davetine ilişkin gazetemize konuşan Chomsky,  "Türkiye, (Sultanahmet'teki saldırı nedeniyle) Erdoğan'ın birçok yolla yardım ettiği IŞİD'i suçluyor, diğer yandan IŞİD'den pek de farkı olmayan el Nusra Cephesi'ni destekliyor. Ayrıca Erdoğan, hem Suriye hem de Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan temel kara gücü olan Kürtlere karşı işlediği suçları kınayanları azarlıyor. Başka yoruma gerek var mı?" demişti.

Chomsky daha sonra 100’e yakın isimle birlikte "IŞİD’e yardım ve yataklığa son verin! Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun!" diye yeni bir çağrı yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve saldırılar 40. gününe girdi

SONRAKİ HABER

Malatya'da öğrencilere operasyon: 41 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...