21 Ocak 2016 15:41

Çorlu'da barış için ortak mücadele çağrısı

Paylaş

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde işçiler ve aydınlar ülkemizde ve Ortadoğu’da süren savaşa karşı barışı nasıl inşa edebileceklerini tartıştı. Evrensel Kültür Dergisinin Burç Best Otelde düzenlediği kahvaltılı toplantıya derginin aboneleri ile birlikte işçi ve emekçiler de katıldı. Barış Bloku Eş Sözcüsü ve Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar da toplantıda yer aldı. 

Toplantıda barış ve demokrasi için yerellerde ortak mücadelenin gerektiği fikri öne çıktı. Buluşmada kahvaltıdan sonra söz alan Nuray Sancar “Kürt bölgelerinde devlet koca koca kentleri kuşatıp tank ve top atışları, keskin nişancılar ile sivil halkı katlediyor” diyerek yaşananları aktardı. 

Bu katliamlara karşı akademisyenlerin barış bildirileri yayınladığını, bölgeye ziyaret yapanların izlenimlerini batıya anlatmak için basın açıklamaları yapıp yazılar yazdığını dile getiren Sancar, şöyle devam etti: “Ama ne hocaların ne cahilliği ne de hainliği kaldı. Gazeteciler cezaevlerine kondu. AKP gerçeklerin batıda konuşulmaması, gerçeklerin saklanması için herkese saldırıyor.” 2011 yılında başlayan Arap ayaklanmaları sırasında ortaya çıkan Rojava’nın emperyalistlerin ve gericiliğin bütün planlarını bozduğunu anlatan Sancar, “Ortadoğu ve ülkemizde halkların barış ve kardeşlik içinde yaşama fikrini ezmek için savaş politikaları hayata geçirilmiştir” diye konuştu. 

10 Ekim’de Ankara’da patlatılan bombanın Türk ve Kürt halklarının ortak mücadelesine yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden Sancar, “Barış mücadelesi zorlu ve bedel gerektiren bir mücadeledir. Bugün barış talebini sadece dile getirmek değil aynı zamanda örgütlemek zorundayız. Barış mücadelesini semtlerde, mahallelerde, fabrikalarda örgütlemek gerekir. Halkların eşit özgür birliğini kurmak için başka yol kalmamıştır” dedi. Sancar’dan sonra söz alan katılımcılar barış taleplerini ve ne yapılması gerektiği üzerinde konuştular. Katılımcılar yaşanan işsizlik ve asgari ücrete karşı çıkarken, Diyanetin fetvalarını da kınadıklarını söyleyerek barış ve demokrasi mücadelesinde birleşmek gerektiğini dile getirdiler. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Renault'un rekor satış açıklamalarına işçi tepkisi: Bu rekoru biz sağladık hakkımız istiyoruz!

SONRAKİ HABER

ÇAYKUR’da sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...