21 Ocak 2016 15:18

ITUC’dan DİSK/Genel-İş üyesi Mehmet Kaplan'ın öldürülmesi ile ilgili mektup

Paylaş

ULUSLARARASI Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) tarafından Genel Sekreter Sharan Burrow imzasıyla Başbakan Davutoğlu’ya yollanan mektupta, Cizre Belediye işçisi ve Genel İş üyesi üç çocuk babası Mehmet Kaplan’ın öldürülmesi ve cenazesinin sokağa çıkma yasağı nedeniyle yakınlarınca alınamaması kınandı. 

ITUC tarafından yapılan açıklamada, işçilerin ve vatandaşların güvenlik güçleri tarafından öldürülmelerinin şiddetle kınandığı belirtilerek, bu durumun insanlık dışı ve kabul edilemez olduğu, hükümetin bir an önce kapsamlı bir soruşturma başlatması ve işçilerin ölümünden sorumlu olanların tespit edilmesi istendi. 
ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow’un Başbakan Davutoğlu’ya gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi; “Sayın Başbakan, size bu mektubu 162 ülkeden 180 milyon işçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) adına masum işçilerin ve vatandaşların güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini şiddetle kınadığımızı ifade etmek için yazıyorum. Cizre Belediyesi Temizlik İşçisi ve DİSK/Genel-İş Sendikası Üyesi Mehmet Kaplan’ın evinin önünde vurulduğunu öğrendik. Devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle ailesi sokakta kalan cenazesini alamamaktadır. Trajik olan Mehmet Kaplan olayının münferit olmamasıdır. 14 Aralık 2015 tarihinde Cizre Belediyesinde çalışan başka bir Genel-İş üyesi olan Ramazan Uysal su sayaçlarında çalışırken vurulmuştur. Dahası Genel-İş Üyeleri Mazlum Özmen, Mesut Ayık ve Nedim Oruç şu an gözaltında tutulmaktadır. ITUC olarak işçilerin hayatlarını tehlikeye atarak bölge halkına kamu hizmeti ulaştırmaya çalışırken hedef alınmasından ve güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Bu durum insanlık dışıdır ve kabul edilemez. Sizi bu konuda kapsamlı bir soruşturma başlatmaya ve işçilerin ölümünden sorumlu olanları tespit etmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir‘de üniversite öğrencisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bakanlık kağıt işçilerini işsiz bıraktı: Toplayıcıdan alana 140 bin lira ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...