14 Nisan 2012 09:06

Bugün Dünya Sanat Günü

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Dünya Sanat Günü, birçok belediye, müze, galeri ve sanat kurumunun desteğiyle dünya çapında kutlanacak ve sürekliliği olacak özel bir gün. Bugün Nişantaşı/Abdi İpekçi Caddesi’nde düzenlenecek büyük bir etkinlikle ilk senesini kutlayacak olan Dünya Sanat Gün

Bugün Dünya Sanat Günü
Paylaş

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Dünya Sanat Günü, birçok belediye, müze, galeri ve sanat kurumunun desteğiyle dünya çapında kutlanacak ve sürekliliği olacak özel bir gün. Bugün Nişantaşı/Abdi İpekçi Caddesi’nde düzenlenecek büyük bir etkinlikle ilk senesini kutlayacak olan Dünya Sanat Günü dolayısıyla ayrıca bir çok sanat galerisi ve müzeyi ücretsiz gezmeniz mümkün.
Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisanın, Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Türkiye’nin önerisiyle 2012’den itibaren Dünya Sanat Günü olarak kutlanması UNESCO’ya bağlı Uluslararası Sanat Birliği tarafından kabul edildi. Artık her yıl 15 Nisanda Dünya Sanat Günü tüm dünyada kutlanacak.
Bu çerçevede İstanbul Modern’i saat 22.00’ye kadar ücretsiz olarak gezebilir, müze deneyimini gece yaşayabilirsiniz. İstanbul Modern’de La La La İnsan Adımları: Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonundan bir seçki, Dünden Sonra ve Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar başlıklı sergiler sizleri bekleyen etkinliklerden bazıları.
Öte yandan Borusan Contemporary, International Associations of Art (IAA) işbirliğiyle Dünya Sanat Günü etkinliklerine destek veriyor. Bu kapsamda bugün Borusan Contemporary ücretsiz gezilebilecek. 10.00 ve 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müzede rehberlik hizmeti de Türkçe ve İngilizce olarak ücretsiz verilecek. Buna ek olarak Borusan Contemporary’nin çocuklara yönelik atölye etkinliği de bugün ücretsiz yapılacak. Borusan Contemporary, Nişantaşı’nda kurulacak olan Dünya Sanat Günü standında da 100 adet ücretsiz müze bileti dağıtacak. Türkiye’nin ilk ofis müzesi, Dünya Sanat Günü’nün duyurulmasını da destekleyecek.
Ayrıca, Mine Sanat Galerisi  Caddebostan ve Nişantaşı mekanlarını da gezebilirsiniz. “Güneşli bir pazar günü sergi gezsem” diyenler bu fırsatı kaçırmasın. (KÜLTÜR SERVİSİ)


‘BU ORTAMDA SANAT GÜNÜ KUTLANAMAZ’

Bu yıl dünyada ilk kez kutlanacak 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle bir açıklama yapan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı Üstün Akmen, "Bu ortamda sanat günü kutlanamaz, hele İstanbul'da hiç kutlanamaz" dedi.  
98 yıllık İstanbul Şehir Tiyatroları'nın ani ve despotik bir tavırla yönetmelik değişikliğinin yapıldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İBBŞT)'nın Şube Müdürlüğü statüsüne indirgenmesini yeniden gündeme getiren Akmen, tiyatro yönetiminin sanatçıların elinden alınıp siyasilerin iradesine verildiğini "Dünya Sanat Günü"nde de bir kez daha protesto ettiklerini açıkladı.
"Bu ortamda Türkiye'de, hele hele İstanbul'da 'Dünya Sanat Günü'nü kutlamak abesle iştigaldir" diyen Akmen, açıklamasında "İstanbulluların tiyatrosu elinden alınıyor, başına buyruk birileri kentin tiyatrosunun idam fermanını imzalıyor, İstanbullu uyuyor, hem de sürekli uyuyor" ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

‘Kızarmış Tavuk’ Cannes yolunda

SONRAKİ HABER

Fuar gazeteci ve yazarlara özgürlük talebiyle açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa