21 Ocak 2016 13:38

Davutoğlu: PYD masaya oturmak istiyorsa Esad'ın yanına otursun

Başbakan Davutoğlu, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda konuştu. Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu dışında kimseyi muhalefet olarak kabul etmediklerini belirtirken, insani trajedi ve ablukalar devam ederken barış görüşmelerinin yapılamayacağını söyledi.

Paylaş

İsviçre’nin Davos kentinde Dünya Ekonomi Forumu’na katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Türkiye’nin Küresel Rolü” genel oturumunda konuştu.

Türkiye’nin bölgede istikrar adası olduğunu iddia eden Davutoğlu,  “Bugün Ban Ki Moon ile bir toplantı gerçekleştirdim, Türkiye'nin Suriye'deki ılımlı muhalifleri desteklediğini ifade ettim. Burada umudumuz söz konusu. Türkiye Suriye halkının yanında, umuyoruz ki burada bir gün istikrar olacak. PKK ve DAEŞ arasında herhangi bir fark görmemekteyiz.  Bunlar İstanbul'da Ankara'da Paris'te Suriye'de ve her yerde insanları öldürmekte... Komşu ülke olarak Suriye Milli Koalisyonu haricinde hiçbir muhalefeti kabul etmiyoruz. “ ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu, PYD’yi kastederek, “Her şeye rağmen masada yer almak istiyorlarsa rejimin yanına otursunlar. Rejim tarafında kimin oturacağına karışmayız. Ama Türkiye'nin desteğini istiyorlarsa sadece meşru ve ılımlı Suriye milli muhalefetini kabul edebiliriz" dedi.

Suriye'de insani trajedi ve ablukalar devam ederken barış görüşmelerinin yapılamayacağını söyleyen Başbakan, Rusya'nın da aralarında olduğu bazı çevrelerin Şam yönetimiyle barış görüşmelerine katılacak muhalefete YPG gibi örgütleri de dahil ederek süreci baltalamaya çalıştıklarını öne sürdü.

Davutoğlu, Irak'ın Musul kentindeki Başika askeri kampının da sadece IŞİD'le mücadele edecek insanları eğitmek için olduğunu söylerek, "Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine tam anlamıyla saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filipinler'de çözüm süreci: Türkiye özyönetimde arabulucu

SONRAKİ HABER

Emekçiler Antalya Belediyesi önünden seslendi: İlhan Karakurt yalnız değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...