21 Ocak 2016 13:07

Akademisyenler için ‘bir’ oldular

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan basın açıklamasının ve imzacı akademisyenleri ziyaret eden KESK, DİSK TMMOB ve TTB heyeti, Mimarlar Odası Taş Binası'na geçerek birlikte mücadele mesajı verdi.

‘BARIŞ TALBİNDE ISRARCI OLACAĞIZ’

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, “Sembolik de olsa arkadaşlarımızı ziyaret etmek ve beraber mücadele etme mesajını vererek istedik. Konuşanı da eylem yapanı da karşı duranı da topyekün bir sindirmeyle karşı karşıyayız. Dünden bugüne bugünden yarına barış talebinde ısrarcı olacak ve mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘DÜŞÜNEN İNSANA DÜŞMANLAR’ 

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, “Bilim insanları akademisyenler işçi sınıfın emeğin hakları için verdikleri mücadelede en önemli yoldaşlarıdır. Biz biliyoruz ki bugün bu ülkedeki siyasi iktidar herkese düşman. Herkese, her şeye düşman. 7 Haziran’dan sonraki süreçte baskıyla savaş süreciyle kanla kendisini gösterdi. Düşünen insana düşman. Gerçekleri söyleyenlere düşmanlar. O yüzden gazetecileri, akademisyenleri hapse atıyorlar. Bugün biz DİSK olarak onların yanında olduğumuzu ifade ettik” ifadelerini kullandı.

‘BU BİR MÜCADELE SÜRECİ’ 

Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Raşit Tükel, “11 Ocak’ta bir bildiriye imza atan akademisyenler barış taleplerini belirtiler. Hemen arkasından çok ciddi baskılarla karşı karşıya kalındı. Bunlar barış isteğinde herhangi bir geri adım attırmadı. İmzalarına sahip çıktılar ve iki misli arttırdılar. Her türlü yıldırmaya imzaların geri çekilmesine karşı uygulanan manevi baskılara rağmen mücadeleye devam ettiler. Türk Tabipleri Birliği de bu mücadelede her zaman yanlarında olacaktır” şeklinde konuştu.

‘KAN DERYASINA DÖNÜŞTÜK’

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ise, “Türkiye bir mücadele ülkesidir artık. Kan deryasına dönüştük. Bizler omuzlarımızı daha fazla birbirine dayandırarak ortak mücadele vermeyi amaç edindik. Bu ülkeye bir gün baharın gelmesi için çocukların şeker yediği bir ülke olmak için hep birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

‘SİNDİRME ÇABALARI İŞE YARAMAYACAK’ 

Bildiriyi imzaladığı için gözaltına alınan Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden Doç. Dr. Aynur Özuğurlu ise, “Maalesef barış hakkının bastırıldığı sindirildiği kirletilmeye çalışıldığı bunun insanlara çok görüldüğü dönemden geçiyoruz. Fakat biz biliyoruz ki biz sadece insan olarak değil, bilim yapan eleştirel bilim üretmeye çalışan akademisyenler olarak görev yapıyoruz. Bizler sindirmek için yaptıkları, denemeye çalıştıkları yöntemler hiçbir işe yaramayacak. Çok haklıyız ve güçlüyüz aslında. Her şeye rağmen imza sayısının artması bizim ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor. Bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ederiz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den imzacı akademisyenlere ziyaret

SONRAKİ HABER

Kristal-iş yöneticileri işçileri şikayet etti polis direniş çadırını yıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...