21 Ocak 2016 12:23

Tacizci öğretmen protesto edildi

Paylaş

İstanbul Beykoz'da bulunan Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bir öğretmenin pantolon giyen bir kız öğrencinin kendisinde şehvet uyandırdığını söylemesi Beykoz Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ıslık ve düdüklerle protesto edildi. Eğitim-Sen İstanbul 2 nolu Şube üyesi kadınların, velilerin ve öğrencilerin katıldığı eylemde bilimsel ve laik eğitim istendi.

Sık sık “AKP elini eğitimden çek”, “AKP elini bedenimden çek”, “Çocuk tacizine karşı ses çıkar”, “Dikkat okulda taciz var” sloganları atan kadınlar Milli Eğitim Müdürü ile görüşeceklerini ve öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Burada bir açıklama yapan Eğitim-sen İstanbul 2 Nolu Şube Kadın Sekreteri Burcu Süvari, öğretmenin 'kadınlar seks objesidir. Beni bir kadınla aynı odaya koysalar kadının vay haline' gibi sözlerinin ilk olmadığını söyleyerek "Bu akıl almaz ifadeler, bu türden bir saldırıda bulunmayı tasarlayan tüm failleri cesaretlendireceği gibi kadınlara yönelik her türlü şiddetin öğrencilerin kafasında meşrulaşmasına yol açacaktır." Diye konuştu.

‘BU SÖZLER AKP İKTİDARININ ÜRÜNÜDÜR’

Çocukları ve kadınları cinsel obje olarak görenlerin ve karma eğitimin kaldırılması için çaba sarf edenlerin bu suçlara zemin hazırladığını söyleyen Süvari, “Bu sözler, toplumda fetvalarıyla çocuk istismarını, ensesti, cinsel tacizi meşrulaştıran, yaygınlaştıran, her defasında kadınla erkeğin eşit olmadığını vurgulayan erkek egemen AKP zihniyetinin ürünüdür” dedi.
Süvari, Eğitim-Sen’li kadınlar olarak suç duyurusunda bulunacaklarını ve açılan idari soruşturmanın da sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

‘ÇOCUKLARIMIZ KORKUYOR’

Gazetemize konuşan öğrenci velisi Nihal Taş ise, “Kızım gelip söylediği zaman önce bir tepki verdim ama kızım tedirgin olduğu için çok dile getiremedik. Okula gitsek de sıkıntı olacağını düşündük. Daha sonra Eğitim-Sen'den arkadaşlarla görüştük, onlar da altında kalmamamız gerektiğini, bunun açığa çıkması gerektiğini söyleyince daha güvenle adım attık. Bu bir suç sonuçta, çocuklarımızın hepsinin söylediği şu: 'Acaba yarın bir gün bizi de köşeye sıkıştırırsa ne yaparız?' Biz çocuklarımızı eğitim için gönderiyoruz, korksunlar ya da çekinsinler diye değil. Sorumluların ceza almasını istiyorum” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Beykoz'da bulunan Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu Öğretmen Lisesi'nde görevli bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” dediği, pantolon giyen bir kız öğrenciyi ayağa kaldırdığı, ardından bir başka erkek öğrenciyi ayağa kaldırarak ve erkek öğrenciye, “Sen ne hissediyorsun?” diye sorduğu iddia edilmişti. Olayın basına yansımasının ardından öğretmenin tek vukuatının bu olmadığı anlaşılmıştı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İyi karneye ödül, kötü karneye tepki vermek yanlış!

SONRAKİ HABER

KCK'li Karasu: Kılıçdaroğlu'nun 'diktatör bozuntusu' tespiti doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...