21 Ocak 2016 12:06

Transfobik cinayette ‘haksız tahrik’ indirimi

Paylaş

Trabzon'da geçen yıl, buluştuğu trans Kadın Tutku Linda’yı yüzden fazla bıçak darbesiyle öldüren sanık Vedat T.’nin yargılandığı davada katile “Haksız tahrik altında işlediği” gerekçesiyle indirim uygulandı.

Kaos GL’nin haberine göre Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Vedat T. ile taraf avukatları katıldı. Savunması alınan sanık Vedat T. Tutku Linda ile sosyal paylaşım sitesi üzerinden tanıştığını anlattı. İlişkiye girmek için Trabzon’a geldiğini söyleyen Vedat T, yanındaki “sustalı” tabir edilen bıçak ile trans kadını vücudunun çok sayıda yerinden bıçakladıktan sonra bu kişiye ait kıyafetleri giydiğini söyledi. Kendisine ait kıyafetleri de bir poşete koyarak çöp kutusuna attığını söyleyen Vedat T. daha sonra Giresun’a döndüğünü itiraf etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti de sanık Vedat T.’ye önce “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, sanığın suçu “haksız tahrik” altında işlediğini ve suçunu kabul ettiğini öne sürerek, Vedat T.’nin cezasını 15 yıla indirdi.

NE OLMUŞTU?

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 40’lı yaşlarındaki trans kadın seks işçisi Tutku Linda 31 Ağustos 2015’te yüzden fazla bıçak darbesiyle öldürüldü.  Katil emniyetteki ifadesinde, “Çarpık ilişki yaşadım, pişman oldum, öldürdüm” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İmam hatip lisesinde cinsel taciz skandalı

SONRAKİ HABER

İyi karneye ödül, kötü karneye tepki vermek yanlış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...