20 Ocak 2016 13:16

Mancini'den ırkçılık suçlaması

Inter teknik direktörü Roberto Mancini, İtalya Kupası çeyrek finali maçında tartıştığı Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri'yi ırkçılıkla suçladı.

Paylaş

İtalya Kupası'nda dün akşam oynanan Napoli-Inter maçının ardından iki takım teknik direktörlerinin arasında yaşanan söz düellosu, ülkede spor gündeminin bir numaralı maddesi oldu.

Inter'in deplasmanda Napoli'yi Stevan Jovetic ve Adem Ljajic'in golleriyle 2-0 yenerek tur atladığı maçın son anlarında, Napoli'yi çalıştıran Sarri’nin, karşılaşmaya 5 dakika uzatma eklediği için dördüncü hakeme tepki gösteren Mancini'ye söylediği öne sürülen küfürlü ve ırkçı içerikli ifadeler, müsabakayı gölgede bıraktı.

Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa konuşan ve sinirli olduğu gözlenen Mancini, maça dair konuşulacak bir şey olmadığını belirterek, "Orada ne olduğunu bana değil, Sarri'ye sormak lazım. Onun gibi insanlar sahada olmamalı. Irkçı ifadeler kullandı. O yaşta biri, bu şekilde davranamaz. Yedek kulübesinde tartışma olabilir ama bu utanç verici bir şey. Benden özür diledi ama yetmez utanması lazım. Bu olay İngiltere'de olsa, bir daha sahada yer alamaz" diyerek tepkisini dile getirdi.

İtalyan basınına yer alan haberlerde, Mancini'nin stattan ayrılmadan önce futbol federasyonu yetkililerine de Sarri ile aralarında geçen diyaloğa ilişkin bilgi verdiği, Sarri'nin ırkçı söylemlerde bulunduğunun tespit edilmesi halinde uzun süreli men cezası alabileceği ifade edildi.
(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Altıok: RES terörü estiriliyor

SONRAKİ HABER

Sivas Demokrasi Platformu'ndan akademisyenlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...