20 Ocak 2016 12:48

TBMM'de Cizre gerginliği

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun 10 kişinin yaralandığı Cizre saldırısını gündeme getirmesi sonrası salonda gerginlik çıktı. AKP’liler Cizre’de yaşananları inkar edince HDP ve CHP’li vekiller sıralara vurarak AKP’lileri protesto etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 30. birleşimi yoklama ile açıldı. İlk yoklamada yeter sayısına ulaşamayan Genel Kurul, verilen aranın ardından yeniden toplandı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yönetti. Genel Kurul’da gündem dışı söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Cizre’de bulunduğunu ve Sarıyıldız dahil sivillerin hayati tehlikesi olduğunu ifade etti. Kerestecioğlu’nun saldırıda 10’a yakın yaralının bulunduğu ve ambulansların bölgeye ulaştırılmadığını söylemesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, birleşimi yöneten Pervin Buldan’dan görüşmelere bir saat ara verilmesini talep etti. AKP sıralarından bu talebe itiraz edilmesi üzerine Meclis’te gerginlik yaşandı.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonla görüştüğünü ve durumun anlatıldığı gibi olmadığını ileri sürdü. Meclis çalışmasına ara verilmesini gerektirecek bir durumun olmadığını savunan Turan’ın sözü CHP ve HDP’li vekillerce sıraların üzerine vurularak protesto edildi.

DEMİRTAŞ: CİZRE'DE ÇOK AĞIR SUÇ İŞLENİYOR, PARLAMENTO DUYARSIZ KALAMAZ

Artan gerginlik üzerine söz alan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Cizre’de aralarında milletvekilinin de bulunduğu sivil insanların üzerine ateş açıldığını ve Sarıyıldız’ın kendisine bir saat önce ulaştığını söyledi. Durumun çok vahim olduğunu ve kabul edilemez olduğunu kaydeden Buldan, birleşime bir saat ara verdi.

Pervin Buldan’ın görüşmelere ara vermesinin üzerine Genel Kurul’da gerginlik bir kez daha yükseldi. (ANKARA)

SARIYILDIZ: BİR DAHA GÖRÜŞME ŞANSIMIZ OLMAYABİLİR

ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD 270 sivili bıraktı’

SONRAKİ HABER

Adnan Özyalçıner: Sennur yaşasaydı akademisyenlerin yanında olurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...