20 Ocak 2016 12:21

Orhan Tunç'un ailesi: Orhan’ın akıbeti Hüseyin gibi olmasın

Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM), Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde polis tarafından taranan ve saldırılar nedeniyle ulaşılamayan Orhan Tunç hakkında aldığı tedbir kararına rağmen halen Tunç’a dair hiçbir bilgi alınamadı. AİHM tarafından verilen karar da, “İçtüzük 39. madde uyarınca mahkeme Türkiye hükümetinin başvurucunun kardeşinin hayatı ve fiziksel bütünlüğünün korunması için bütün önlemleri alması yönünde uyarmıştır” ifadeleri yer aldı.

‘ÖLMESİNİ BEKLİYORLAR’

Yaralı Orhan Tunç’un babası Ahmet Tunç ise çocuğundan hiçbir haber alamadığını ve AİHM’nin tedbir kararına rağmen oğlunun bulunduğu yerden alınması için devletin hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Baba Tunç, “Hiçbir devlet yetkilisi bizimle iletişime geçmedi ve bize bir açıklama yapamadı” dedi. Tunç, çocuğunun devlet tarafından ölümünün beklendiğini vurgulayarak, “Çocuğumun hayatı tehlikede. Kimsenin almasına izin vermiyorlar. Yaralımızı almaya izin vermeyen devletin dün evimize benzin dökerek yaktığını komşu-larımız söyledi” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRÜYORLAR’

Orhan Tunç’un yengesi Zeynep Tunç, 7 çocuğu ile canını zor kurtararak Cizre’den çıkıp Şırnak merkeze geldiğini belirterek, yaralı olan kaynı Orhan Tunç için büyük endişe duyduklarını söyledi. Zeynep Tunç, daha önce AİHM’nin yaralı Hüseyin Paksoy hakkında da tedbir kararını alındığını fakat Paksoy’un alınmasına yönelik engellemelerden dolayı yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Orhan’ın da aynı şekilde kan kaybından ölmesini istemiyoruz. Durumunun ne olduğunu bilmiyoruz. Devlet hiç bir bilgi vermiyor. Sadece tedbir kararı yetmiyor artık bu zulme bir dur desinler. Çocuklarımız öldürülüyor. Tank, top seslerinden yeter artık. Evimiz tanklarla vurulduğu için çıkmak zorunda kaldık fakat dün polislerin evimize girip yaktığı haberini aldık. Bu vahşeti artık durdurmalılar” dedi. (ŞırnakDİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li vekiller, Cizre için TBMM Başkanı Kahraman'la görüştü

SONRAKİ HABER

Siirt'te öldürülen 5 kişinin cenazelerinde işkence izleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa