20 Ocak 2016 12:18

‘Hak gasplarına karşı mücadele etmeliyiz’

Paylaş

DİSK/Genel-İş Sendikasının başlatmış olduğu eğitim çalışmaları İzmir’de devam ediyor. Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim seminerine Genel-İş şube başkanları, işyeri temsilcileri, belediye işçileri ve Genel-İş Merkezi Yöneticileri katıldı. Seminerde kıdem tazminatı, taşeron çalışanlara yönelik kadro düzenlemesi, asgari ücret zammı, ulusal istihdam stratejisi ve hükümetin işçi sınıfına dair planladığı düzenlemeler ve istihdam politikaları konuşuldu.

Seminerin açılışında işçilere seslenen Genel-İş Eğitim Daire Başkanı Mahmut Şengül hükümetin “Ulusal istihdam Stratejisi” programına dikkat çekerek “Bunun içinde kıdem tazminatının fona devredilmesi var. Daha önce iki fon gördük. İkisinin de nasıl içinin boşaltıldığını biliyoruz. Kıdem tazminatı önce fona aktarılacak, işçinin aldığı paylar düşecek, sonra içi boşaltılacak ve lağvedilecek. İşçilerin işten atılmasının önü açılacak” dedi.

‘AYNI İŞİ ÜÇE BÖLÜP...’

Hükümetin, taşeron sisteminin de ilerisinde olan kölelik düzenini getireceğini belirten Şengül “Esnek ve güvencesiz çalışmanın önü açılacak. Mevcut iş gücünün bölerek işsizliği önlemeye çalışacaklar. Aynı işi üçe bölüp, üç işçi çalıştıracaklar. Ücretler ve sigortalar da üçe bölünecek. Bu şartlarda yaşamanız mümkün değil. Emekli olmanız mümkün değil. Sonra ‘Biz işsizliği önledik’ diyecekler. Türkiye’deki üç milyon mültecinin getirdiği iş yükü de sizin sırtınıza yüklenecek. Özel istihdam büroları sayesinde ucuz iş gücünün önü açılacak. Araç gibi kiraya verilen işçiler olacağız” dedi. Şengül, buna karşı mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. 

‘MERDİVEN ALTINA YASAL STATÜ’

Yapılan açılış konuşmalarının ardından ulusal istihdam stratejisinin masaya yatırıldığı eğitim seminerinde, işçilerin mevcut hakları ve ilerleyen dönemde hükümet tarafından yapılması beklenen düzenlemeler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. Uzmanlar merdiven altı çalışmaya yasal statü kazandırılmaya çalışıldığını dile getirdi. Eğitim çalışmalarının işyerlerinde devam edeceği bildirildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arınç: Öcalan, yeni süreçte olmalıdır

SONRAKİ HABER

HDP'li vekiller, Cizre için TBMM Başkanı Kahraman'la görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...