20 Ocak 2016 12:07

Asıl saldırı sendikal mücadeleye

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı, Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt’un hukuksuz bir şekilde işten atıldığını belirterek, “Asıl saldırı sendikal mücadeleyedir” dedi. Çalı, “Yaşanan olayı herkesin gündemi haline getireceğiz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesine ulaşan isimsiz ve imzasız ihbar mektubunda İlhan Karakurt’un TDKP/GKB operasyonunun ardından ceza aldığı ve hukuksuz bir şekilde memur olduğu öne sürüldü. Belediye de mektuba dayanarak Karakurt’un memuriyetten atılmasına karar verdi. Konu hakkında gazetemize konuşan Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu Çalı, esas nedenin sendikal mücadele olduğunu ifade etti. Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi’nin örgütlülük ve mücadele düzeyinin yönetimi rahatsız ettiğini dile getiren Çalı, “Çareyi işten çıkarmakta buldular. Bu grevli, toplusözleşmeli sendikal mücadeleye bir saldırıdır” dedi.

Bugün Antalya’daki emek ve demokrasi güçleriyle bir basın açıklaması yaparak düşüncelerini Belediye Başkanıyla paylaşacaklarını aktaran Çalı, “Konuyu hem KESK’in hem emek ve demokrasi güçlerinin gündemi haline getireceğiz. Tüm illerde eylemler açıklamalar yapacağız” dedi.

‘ERDOĞAN’I DA GÖREVDEN ALMANIZ LAZIM’

Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt da “İdarenin bu tasarrufu Tüm Bel-Sen’i etkisiz halde bırakmak” dedi. 2005 yılında Meclise bir önerge verildiğini hatırlatan Karakurt, “TCK, 5237 sayılı kanunda bir değişiklik yapıldı. Buna göre bir kişi aldığı cezadan dolayı ömür boyu kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmaz. Aldığı ceza kadar yoksun bırakılır daha sonra haklarına kavuşur. Bu değişiklikten 28 Şubat mağdurları ve Tayyip Erdoğan da etkilendi. Ben de 2007’de yaptığım başvuruyla haklarımı geri aldım. Yani burada işlediğim suçun ya da zamanında mensubu olduğum örgütün adı önemli değil” dedi. Devlet Güvenlik Mahkemesinde (DGM) yargılandığını hatırlatan Karakurt, bu mahkemelerin yapısı itibarıyla Türkiye’nin AİHM tarafından mahkum edildiğini, kendisine verilen ceza nedeniyle de Türkiye’nin mahkum edildiğini söyledi.

“Bu koşullarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da görevden almanız lazım” diyen Karakurt, “Bunu talep edeceğiz” dedi. İdare Mahkemesine başvuracaklarını dile getiren Karakurt, “Bu oyun bozulacak, çünkü çok acemice. Kitaba uygun olmayan bir yönetemle etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: PYD, Suriye barış görüşmelerine katılamaz

SONRAKİ HABER

Arınç: Öcalan, yeni süreçte olmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...