20 Ocak 2016 11:30

Kadınlar, AVM’deki tacizin peşini bırakmıyor

Paylaş

Elif Ekin SALTIK
Ankara

Armada Alışveriş Merkezindeki kadınlar tuvaletinde bir taciz olayı yaşandı. Geçen cumartesi yaşanan olayda 1994 doğumlu kişinin saatiyle ve telefonuyla görüntüler çektiği iddia edilirken alışveriş merkezinde bu tarz olayların daha önce de yaşandığı ifade edildi. Tacize tanık olan T.Ç. “Bu olayların duyulmasını ve görülmesini istiyoruz” dedi. 

16 Ocak tarihinde Eskişehir yolu üzerinde bulunan Armada Alışveriş Merkezinin –1’inci kattaki tuvaletini kullanan iki kadın taciz olayı ile karşılaştı. Olayı gazetemize anlatan T.Ç. arkadaşıyla birlikte tuvalete girdiğini, ilk kabine arkadaşının girdiğini, ikinci kabinin dolu olduğunu, üçüncü kabine de kendisinin girdiğini dile getirdi. Kısa bir süre sonra arkadaşının bağırmaya başladığını kaydeden T.Ç, “Biz apar topar dışarıya çıktık. Arkadaşım birini gördüğünü, çocuk olup olmadığını anlamadığını, ancak onunla göz göze geldiğini söyledi. O tuvaletin kapısını çalmaya başladık. ‘Kim var içeride, çıksın’ diye bağırdık. Biz epey bekledik çıksın diye. 20’li yaşlarında bir erkek çıktı” diye anlattı.

‘DAHA ÖNCE DE İKİ TACİZCİ YAKALANMIŞ’

Erkeğin 94 doğumlu O.S. olduğunu öğrendiklerini belirten T.Ç, daha sonra dışarıya çıktığını, erkeğin tuvalete yanlışlıkla girdiğini iddia ettiğini belirtti. Bir süre güvenlik görevlilerini beklediklerini, mağazalardaki insanların hiçbir şey yapmadan kendilerini izlediklerini anlatan T.Ç. daha sonra erkekle birlikte güvenlik ofisine indiklerini dile getirdi. T.Ç. şöyle devam etti: “Daha önceden de alışveriş merkezinde bu tür olayların olduğu sohbeti yapıldı. Bu adam için ‘Sonunda yakalandı mı bu? Kaçamadı mı bu defa?’ diye güvenlik  görevlileri kendi aralarında bir şeyler konuşuyorlardı. Karakolda bir ayrıntı daha öğrendik. Armada’da 2 kişi yakalanmış yine daha önce. Polisler geldi. Avukatlarımız geldi. Karakola gidip şikayetçi olduk. Çocuğun kol saatinde de kamera varmış. Kol saatinden telefona aktarım da yapıyormuş. Erkeğin babası geldi. Tutumu çok değişikti. ‘Böyle bir şey yok. Tıbbi ne gerekiyorsa yaptırın’ gibi ifadeler kullandı baba.”
Kameraların izlendiği ve erkeğin 19.37’de tuvalete girdiği 20.27’de beraber tuvaletten çıktıklarını belirten T.Ç. erkeğin 50 dakika içeride kalmış olduğunu ve klozetin üzerine çıkarak yukarıdan diğer tuvaletleri izlediği bilgisini aldıklarını söyledi. Erkeği tuvaletten zorla çıkarttıklarını dile getiren T.Ç. “Olay savcılığa intikal etti. Arkadaşım şikayetçi oldu, ben de tanık. Cep telefonu ve saatine el konuldu. Kişiyi serbest bıraktılar. Bu olayın duyulmasını istiyoruz. Bunun peşini bırakmayacağız” dedi. 

Konuyla ilgili bilgi almak için alışveriş merkezinden bir yetkili, bilgi kaynağımızı sorarak, “Bu bilgiyi kimden aldığınızı söylemezseniz size bilgi veremeyiz” dedi. Ayrıca yüz yüze görüşmek istediklerini belirten yetkili, ‘Sizi buraya davet edelim, gelin yüz yüze bu konuyu görüşelim’ şeklinde konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Hakkı Özdal yazdı: ‘Kibrit Ateşi’

SONRAKİ HABER

Basın meslek örgütleri Diyarbakır’a gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...