20 Ocak 2016 10:06

Niğde IŞİD davasında sanıkların yüzleri ilk kez net olarak görüldü

Paylaş

Niğde’de önce bir polis ve bir astsubayı ardından da kaçırdığı kamyon şoförünü öldüren IŞİD’li 3 kişinin yargılandığı davada dün çıkması beklenen karar yine çıkmadı. Duruşma 17 Mart’a ertelendi. IŞİD’lilerin yüzleri ilk kez net olarak görüldü.

Dava sürecinde güvenlik gerekçesiyle tutuklu bulundukları Ankara F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumundan telekonferans sistemiyle duruşmalara katılan sanıkların yüzlerinin tam görülememesi mağdur ailelerinin tepkilerine neden olmuştu.

4 hakimin değiştiği davanın duruşmasına Ankara F Tipi Ceza ve İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan IŞİD Militanları Çendrim Ramadani, Benyamin XU, Muhammed Zakiri’nin getirilip getirilmeyeceği merakla bekleniyordu.

Saldırıda ölen Astsubay Adil Kozanoğlu’nun ailesinin avukatı sanıkların duruşmaya getirilmelerini ve sorularına yanıt vermelerini talep etmişti.

Öte yandan 3 tutuklu sanığın yüzleri, ilk kez dünkü duruşmada görüntülü sistemde net olarak gösterildi. Mahkeme Başkanı Onur Yerdelen, davacı ailelere , “Kalbiniz rahat olsun, bir takas lafı aldı başını gidiyor. Sanıklar işte huzurunuzda, suçlu çıkarlarsa cezalarını çekecekler” dedi.

TAKAS İDDİALARI

IŞİD tarafından Irak’ta rehin tutulan 49 Türkiyeli vatandaşın 20 Eylül 2014’te serbest bırakılması karşılığında takas olarak kullanıldığı iddia ediliyordu. Sanıkların yüzleri daha önceki duruşmalarda net olarak görülmüyordu. Sanıklar mahkeme başkanının sorularına yanıt vermedi.  Mahkeme heyeti, saldırıda yaralanan mağdurların organ kaybı olup olmadığı yönündeki raporların beklenmesi için duruşmayı 17 Mart’a erteledi. (Niğde/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Altın madencilerine Avrupa’dan iki kötü haber

SONRAKİ HABER

Antep’ten akademisyenlere 150 imzayla destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...