20 Ocak 2016 08:08

Doğalgaz faturasını ödeyememenin ‘çare’sizlikleri

Kocaeli’de, yüksek gelen doğalgaz faturalarına karşı vatandaşlar, türlü ‘çare’lere başvurdu. Kimi doğalgaz saatini söktü, kimi saatte oynama yaptı, kimi sayacın okunmaması için panonun önüne çeşitli engeller koydu. Kimi doğalgaz çalışanlarına tepki gösterdi kimi kesilen gazın mührünü söktü kimi ise ‘mecbur kaldık’ yazdı.

Paylaş

Son yıllarda neredeyse her kaleme zam yapıldı. Özellikle doğalgaz faturalarının yüksek gelmesi, vatandaşları neredeyse çıldırttı. Bunun örnekleri, Kocaeli’ndeki doğalgaz firması çalışanlarının çektikleri fotoğraflara yansıdı.

Her gün, sayaç okuma, açma kapama, sökme takma işiyle uğraşan çalışanlar, fotoğraflarla vatandaşların yüksek fatura karşısındaki çaresizliğini  ortaya koydu. Fotoğraflara bakıldığında, kimi doğalgaz saatini sökmüş kimi saatte oynama yapmış kimi sayacın okunmaması için panonun önüne çeşitli engeller koymuş kimi bahçe kapısını kilitlemiş kimi ise kapıya köpek koymuş.

Vatandaşların bazıları da yüksek oranda gelen doğalgaz faturasına panolara astıkları yazılarla tepki göstermiş. Bir vatandaş, “Kesmeye gelirken koşun. Para ödensin gelmeyin. Bunlar ne yer ne içer… Kesme açma parası al. Haram zıkkım olsun. İki dünyada hakkım olsun dilerim. Senin çocukların da aç kalmaz” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaşsa “Abi faturayı yatırdık, 3 gündür açılsın’ diye bekliyoruz. Saat 6’ya kadar bekledik. Öğrenciyiz. Memlekete gideceğiz, kırdık mecburen. Bizi affet. Allah razı olsun” diye yazdı.

Başka bir notta da “Haber vermeden doğalgazımı kesenin…” şeklinde küfürlü ifade yazdı. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Nuh Köklü davasında mahkeme yargılama için Adli Tabip Kurulu raporunu bekleyecek

SONRAKİ HABER

Urla'da halk tepkisi, ağaç katliamını şimdilik durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...