20 Ocak 2016 07:27

DİHA: Cizre'de Serhat Altun yaşamını yitirdi, yaralılara ulaşmak isteyen kitle tarandı

Cizre'de vurulan ve AİHM'in tedbir kararına rağmen 2 gündür mahalleden alınmasına izin verilmeyen Serhat Altun isimli yurttaş da yaşamını yitirdi. 6 yaralının daha bulunduğu mahalleye doğru yürüyüşe geçen kitlenin üzerine yoğun bir şekilde ateş açıldı, en 10 kişi yaralandı

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devlet güçlerince yaralanan yurttaşların hastaneye kaldırılması AİHM kararlarına rağmen engelleniyor. DİHA'nın haberine göre dün sabah saatlerinde yaralı bir çocuğu kurtarmaya çalışırken vurulan Serhat Altun'un da yaşamını yitirdiği öğrenildi. Altun, AİHM'in hastaneye kaldırılması için dün verdiği tedbir kararına rağmen mahalleden alınması devlet güçlerince engellenmişti. 

AMBULANS TARAMA NEDENİYLE GİDEMEMİŞTİ

Altun ve diğer yaralıları almak için mahalleye gitmeye çalışan Cizre Belediyesi'ne ait ambulans taranarak mahalleye girişine izin verilmemişti. Altun'un yanı sıra AİHM'in tedbir kararı verdiği Orhan Tunç'a ilişkin bilgi alınamazken, Cudi Mahallesi'nde vurulan bir çocuk da 2 gündür yaralı halde bekletiliyor. 

HALK YARALILARI ALMAK İÇİN YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Altun'un yaşamını yitirdiği bilgisi üzerine aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye eş başkanlarının da bulunduğu yüzlerce yurttaş yaralıları ve cenazeleri almak için Cudi Mahallesi'ne doğru yola çıktı. 

KİTLENİN YÜRDÜĞÜ MAHALLE TARANIYOR 

Cudi, Nuh, Sur ve Dağkapı mahallelerine yönelik devlet saldırıları ise aralıksız sürüyor. Cenaze ve yaralıların bulunduğu Cudi Mahallesi'ne yürüyen kitleye ateş açıldı. Yoğun bir şekilde taranan kitleden en az 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Yaralanan bazı yurttaşların durumunun ağır olduğu bildirilirken, mahalle girişinde bulunan yurttaşlara ateş açılmaya devam ediliyor. 

BAŞKA BİR YURTTAŞIN CENAZESİNE ULAŞILDI

Cudi Mahallesi'ne yürüyen yurttaşlar, mahallenin girşinde 50 yaşındaki Ahmet Tunç isimli yurttaşın cenazesine ulaştı. İki gündür haber alınamayan Tunç, evinin önünde katledilmiş halde bulundu. Yaralı ve diğer cenazelere ulaşmak isteyen kitlenin üzerine ateş edilmeye devam ediliyor. 

MAHALLEDE 4 YARALI DAHA VAR

Orhan Tunç ve yaralı bir çocuğun yanı sıra, saldırı altındaki Cudi Mahallesi'nde 4 yaralının daha olduğu belirtildi. Mahalleye yönelik top atışları ve taramalar sürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Barcelona ‘Katalan saatiyle’ dedi ortalık karıştı

SONRAKİ HABER

Akademisyenlerin barış bildirisini sınavda soran akademisyene soruşturma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...