20 Ocak 2016 07:12

Adana ve İzmir'de ev baskınları ve gözaltı

Paylaş

Adana ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Siirt'te ise gözaltına alınan belediye meclis üyeleri Muzaffer Akan ile Halil Akan tutuklandı. 

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu, Gülbahçe, Küçükdikili ve Şakirpaşa mahallelerinde ile Yüreğir ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi'nde sabah saatlerinde zırhlı araçlar eşliğinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon öncesi ablukaya alınan mahallelere yönelik operasyon sırasında polis helikopteri de alçak uçuşu yaptı. 

Baskın sonrası aralarında çocuklarında olduğu çok sayıda kişi gözaltı alınırken, gözaltı gerekçeleri hakkında bilgi edinilemedi. 

Gözaltına alınanlar, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

İZMİR'DE EV BASKINLARI

İzmir de ise Yamanlar, Karabağlar, Konak, Bornova, Bayraklı ve Menemen ilçelerinde özel harekat timleri ve TEM polisleri tarafından eşzamanlı operasyonlar yapıldı. 11 adrese yapılan operasyonlarda, kentte gerçekleşen protesto eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'ye götürüldü.

Arama yapılan evlerin de altını üstüne getirildi. 

SİİRT'TE 2 KİŞİ TUTUKLANDI 

Siirt'te ise geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan belediye meclis üyeleri Muzaffer Akan ile Halil Akan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen meclis üyeleri, "örgüte yardım ve yataklık" ettikleri iddiasıyla tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kadın Yürüyüşü, Türk Büyükelçilikleri önünde eyleme çağırdı

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Vodafone Arena inşaatında iskeleden düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...