20 Ocak 2016 07:05

Dünya Kadın Yürüyüşü, Türk Büyükelçilikleri önünde eyleme çağırdı

Dünya Kadın Yürüyüşü, Bölge illerindeki kuşatma ve sivil ölümlerini kınayarak, tüm dünyadaki kadın koordinasyonlarını yarın Türk büyükelçilikleri önüne çağırdı.

Paylaş

Dünya Kadın Yürüyüşü, Bölge illerindeki kuşatma ve sivil ölümlerine karşı eylem çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada sivil ölümleri sert bir dille kınanırken, yarın tüm dünyadaki kadın koordinasyonlarının Türk büyükelçilikleri önünde eylemde olması istendi. 4'üncü Dünya Kadın Yürüyüşü'nün geçtiğimiz yıl Nusaybin'de başladığının hatırlatıldığı açıklamada, Kürt kadınlarının hem bedenlerinin hem de ülkelerinin kaderine dair özerklik ve özyönetim çabasına dikkat çekildi. Kürdistan'da kadın eksenli direniş sayesinde kapitalist, sömürgeci ve erkek egemen sistemlere karşı alternatiflerin ortaya konduğu belirtilen açıklamada, bu direnişte yer alan Kürtlerin devletin baskısına maruz kaldığı dile getirildi.

Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Sara Kaya dahil 17 Kürt belediye başkanının görevden alındığı veya hapsedildiği hatırlatılan açıklamada, Silopi'de öldürülen kadın devrimciler Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar anıldı. Açıklamada, Sêvê Demir'in 4'üncü Ulusalarası Dünya Kadın Yürüyüşü'nü koordine ettiği de hatırlatıldı.

Dünya Kadın Yürüyüşü açıklamasında, tüm dünya ülkelerindeki koordinasyonlara çağrı yapılarak, yarın Türkiye büyükelçilikleri önünde eylemde olunması istendi. Eylemlerde, Demir, Uyar ve Nayır ile yaşamını yitiren diğer sivilleri hedef alan katliamlar protesto edilecek.

Eylemde, Kürt halkına karşı suç işleyen çetelerin yargı önüne çıkarılması, siyasetçi, gazeteci ve insan hakları savunucularına karşı cinayetlerin son bulması, Kürt kentlerindeki askeri birliklerin geri çekilerek bir ateşkese gidilmesi, barış görüşmelerinin yeniden başlaması ve başta kadınlara yönelik olmak üzere her türlü baskı, şiddet ve saldırıların son bulması istenecek. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

1128 Alman akademisyenden Türkiyeli 1128 akademisyene destek

SONRAKİ HABER

Adana ve İzmir'de ev baskınları ve gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...