19 Ocak 2016 17:49

Yapmadığı açıklamada Erdoğan’a hakaret etmiş!

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

2014 yerel seçimlerinde AKP’nin Osmaniye’de gerçekleştirdiği mitingde “Hırsız var” pankartı açtığı için Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları tarafından dövülen İbrahim Alıcı, yapmadığı bir basın açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten ceza aldı. Alıcı, “Hırsız var” pankartı dolayısıyla görevi başındaki memura hakaretten açılan davadan beraat etmişti. 

6 BİN LİRA CEZA ALDI

Hazırladığı basın metni polislere ulaşan Alıcı’ya, basın metnini hiç bir yerde okumamasına, hiçbir basın organında yayımlanmamasına rağmen 16’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapis cezası verildi. Cezayı ilk önce 10 aya indiren mahkeme daha sonra 6 bin liraya çevrilmesine karar verdi. 
Pankartı açtığı için başbakanın korumaları tarafından dövülen Alıcı, genel seçimler öncesi aday olmayı düşündüğü dönemde metni hazırladığını ifade etti. Kendisine işkence eden polisler hakkında ceza verilmemesine ve olayın gerçekleştiği mitingde konuşan Dönemin Başbakanı Erdoğan’a tepki göstermek için yazdığı ifadeler yüzünden ceza aldığını ifade eden Alıcı, o ifadeleri hiçbir yayın organında yayımlamadığını söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

Bilirkişi Turnasuyu’da HES’i uygun görmedi!

SONRAKİ HABER

‘Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...